Diego Maradona on kuollut

Jalkapallohistorian kovin ja upein pelaaja Diego Maradona on kuollut, uutisoivat argentiinalaislehdet sekä myös kansainvälinen media.

Diego Armando Maradonaa pidetään yleisesti kaikkien aikojen parhaimpana ja legendaarisimpana jalkapalloilijana. Hän vietti lokakuun lopussa 60-vuotisjuhliaan.

Hän oli ollut äskettäin aivoleikkauksessa, ja hän oli kotonaan toipumassa. Argentiinalaislehti Clarinin mukaan Maradona olisi saanut sydänkohtauksen kotonaan.

Maradona pelasi ammattilaiskentillä vuosina 1976-1997 edustaen muun muassa Boca Juniorsia, Barcelonaa, Napolia ja Sevillaa.

Argentiinan maajoukkueessa Maradona pelasi yhteensä 91 ottelua, joissa syntyi 34 maalia. Hän johdatti Argentiinan MM-kultaan kesällä 1986. Noissa kisoissa syntyi myös jalkapallohistorian ikonisin maali, Jumalan käsi.

Lähde: Clarin

— —

Maradonasta sanottua:

Lionel Messi: ”Even if I played for a million years, I’d never come close to Maradona. Not that I’d want to anyway. He’s the greatest there’s ever been.”

Michel Platini: ”What Zidane could do with a ball, Maradona could do with an orange.”

Carlos Tevez: “Diego, for all Argentinians, is God. And he always will be.”

Eric Cantona: “Some say Pele was the greatest player of all time, but not me. Maradona will always be the greatest.”

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

1 kommentti

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here