Chelsea on Mestarien liigan mestari – Kai Havertz ratkaisijana!

Mestarien liiga huipentui myöhään lauantai-iltana hienoon englantilaisfinaaliin. Kai Havertzin maali jäi ainoaksi, ja näin Chelsea juhlii mestaruutta!

Manchester City – Chelsea 0-1 (0-1)
Estadio do Dragao, Porto, Portugali

Finaalin avausjakso oli niin vauhdikas ja kovatempoista, että penkkiurheilijatkin varmasti hengästyivät. Molemmissa päissä nähtiin vaarallisia tilanteita. Chelsea sai huonoja uutisia 39. minuutilla, kun konkaritoppari Thiago Silva loukkaantui. Tilalle vaihdettiin. Andreas Christensen.

Avausjakson lopussa myös verkko heilui. Chelsean Mason Mount lähetti täydellisellä syötöllä Kai Havertzin läpiajoon. City-molari Ederson sai osittain torjuttua, mutta pallo kimposi takaisin Havertzille, joka sijoitti pallon tyhjiin. Tauolle mentiin Chelsean 0-1-johdossa.

Toinenkin jakso jatkui tasaisena, mutta City sai puolestaan ikäviä uutisia tunnin kohdilla. Kapteeni ja keskikentän moottori Kevin De Bruyne törmäsi Chelsean Antonio Rüdigerin kanssa. Rüdigerille keltainen kortti, ja minuutteja kestäneen keskeytyksen jälkeen kyynelehtivä De Bruyne talutettiin pois kentältä.

Cityn kirivaihde jäi vaisuksi. Lisäaikaa annettiin seitsemän minuuttia, mutta City ei saanut luotua valtavaa painetta Chelsean päähän. Riyad Mahrezin 96. minuutilla laukoma pallo meni ylärimaa hipoen yli, mutta ei maaliin asti. Näin ollen Chelsean juhlat olivat valmiina alkamaan.

Tammikuussa 2021 Chelsean puikkoihin siirtynyt saksalaispäävalmentaja Thomas Tuchel johdatti Chelsean Mestarien liigan voittajaksi ja Valioliigassa neljänneksi. Pep Guardiolan luotsaama Man City puolestaan voitti Valioliigan ja Liigacupin.

— —
KATSO MYÖS: Jalkapallon EM-kisojen 2021 otteluohjelma – Yle näyttää kaikki matsit

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here