Bournemouth jatkaa heikompien kyykytystä Dean Courtilla

Bournemouth puoliaika

Viime kierroksella ottelunsa voittaneet Bournemouth ja Newcastle kohtaavat lauantaina Dean Courtilla.

Wilsonin paluu sytytti Fraserin

Voitollaan Huddersfieldistä Bournemouth katkaisi viiden voitottoman ottelun putkensa ja jatkaa taistelua sarjan TOP 10 -sijoituksista. Voiton takuumiehinä hääri tuttu parivaljakko: 1+1 tehot mieheen keränneet Ryan Fraser ja Callum Wilson. Kaksikko on järjestellyt toisilleen yhteensä yhdeksän maalia, joka on enemmän kuin millään muulla duolla tämän kauden Valioliigassa. Fraser pelasi koko Wilsonin loukkaantumisen ajan ilman maaleja tai maalisyöttöjä, mutta heräsi heti loistoon Wilsonin palattua. Huddersfield-ottelun maalisyötöllään Fraserista tuli Valioliiga-historian ensimmäinen skotlantilaispelaaja, joka on syöttänyt yhden kauden aikana vähintään 10 maalia. Kaikista Euroopan TOP 5-sarjoista vain Lionel Messi ja Eden Hazard ovat keränneet tällä kaudella Fraseria enemmän maalisyöttöjä.

Polvivaivastaan toipuneen Wilsonin paluu pelikuntoon tuo valtavan boostin Cherriesin tekemiseen. Englannin maajoukkueeseenkin juuri valittu hyökkääjä on puuttunut tällä kaudella loukkaantumisten takia kahdeksasta ottelusta ja näissä Bournemouthin saldo on ollut 1-1-6. Wilsonin ollessa avauskokoonpanossa Kirsikat ovat pelanneet rekordilla 10-3-8.

Katso markkinoiden korkeimmat Valioliiga-kertoimet Coolbetilta

Cherries on tyly isäntä bottom 14 -joukkueille Bournemouth on hankkinut 68% tämän kauden sarjapisteistään kotikentällä. Kyseessä on sarjan neljänneksi suurin lukema. Myös xG:llä mitattuna Cherriesin peliesityksissä koti- ja vieraskenttien välillä on ollut sarjan neljänneksi suurin ero. Etenkin Big sixin ulkopuoliset joukkueet ovat usein vaikeuksissa Dean Courtilla ja Bournemouth onkin hävinnyt viimeksi kotipelin bottom 14 -joukkueelle syksyllä 2017. Tuon jälkeen Cherries on tahkonnut kotona 18 sarjaottelua saldolla 10-8-0. Bournemouthin tämän kauden kotipelien xG diff on +4,98 ja koko sarjassa parempaan ovat pystyneet vain kärkikuusikko ja Wolverhampton. Ainoastaan manchesterilaiset, Liverpool ja Arsenal ovat luoneet kotipeleissään Kirsikoita enemmän vaarallisia maalintekotilanteita.

Harakat lukeutuu sarjan huonoimpiin vierasjoukkueisiin Cherriesin lauantainen vastustaja Newcastle on parantanut tekemistään alkukauteen verrattuna, mutta vieraskentillä Harakoiden suorittaminen on edelleen luvattoman heikkoa. Koko kauden aikana Newcastle on voittanut vain kaksi reissupeliä; surkean syyskauden pelannut Burnley kaatui marraskuussa Turf Moorilla ja ilman avainpelaajiaan pelannut Huddersfield joulukuussa John Smith’s Stadiumilla. XG:llä mitattuna vain Fulhamin, Cardiffin, Huddersfieldin ja Burnleyn peliesitykset ovat olleet vieraskentillä huonompia kuin Newcastlen.

Riittääkö Benitezillä keskuspuolustajat kolmen topparin linjaan?

Newcastlen peliotteiden parantuminen kauden edetessä on johtunut osaltaan siirtymisestä neljän pelaajan puolustuslinjasta kolmeen toppariin. Harakoiden pistemäärä näyttää tässä vaiheessa kautta 34 pistettä ja näistä 71% on hankittu otteluista, joissa Benitez on peluuttanut kolmea topparia. Kolmella topparilla Newcastle on saalistanut 1,33 pistettä / peli ja neljän linjalla 0,83 / peli. Huomionarvoista on vieläpä se, että vastustajien taso on ollut keskimäärin helpompi neljän linjalla pelatessa.

Lauantaina Benitez joutunee palaamaan neljän puolustajan linjaan, sillä Harakoiden kaksi parasta topparia ovat sivussa. Kapteeni Janmaal Lascelles loukkasi polvensa viime viikolla, eikä ole pelikunnossa Bournemouthia vastaan. Kesällä Deportivosta Koillis-Englantiin siirtynyt Fabian Schär on noussut kauden edetessä joukkueen tärkeimpiin pelaajiin. Kuuden viimeisen ottelun aikana Schär on sekä jakanut, että vastaanottanut enemmän syöttöjä kuin kukaan muu Harakka-peluri. Vain Rondon ja Perez ovat laukoneet enemmän vetoja boksista kuin Schär ja ainoastaan Lascelles on blokannut sveitsiläistä enemmän laukauksia. Kun Schär on ollut kentällä (18 ottelua), Newcastle on voittanut 50% sarjapeleistään. Sveitsiläisen puuttuessa (12 ottelua) Newcastle ei ole voittanut yhtään ottelua ja on onnistunut venymään tasapeliinkin vain kolmesti. Huomenna Schär on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.

Myös Bournemouthilla on vajausta alakerrassa, sillä Simon Francis, Steve Cook ja Adam Smith ovat kaikki sivussa vielä useita viikkoja. Tammikuun hankintojen myötä Kirsikoilla on kuitenkin leveä rosteri puolustuksen osalta, eivätkä poissaolot rokota iskukykyä kovinkaan pahasti.

Bournemouth päivän peli-idea

Bournemouth on mielestämme perustasoltaankin Newcastlea parempi joukkue ja lauantain kotivoiton todennäköisyyttä nostaa entisestään normaalia suurempi kotietu sekä kokoonpanotilanne. Vedonlyönnillisesti kotivoiton lisäksi maistuu myös runsasmaalisuus.

Tällä hetkellä markkinoiden korkeimmat kertoimet sekä kotivoitolle että over 2,5 -kohteelle tarjoaa Coolbet. Katso markkinoiden parhaat kertoimet ja kampanjat täältä.


Lue myös: Norwichin kelkassa maalitalkoisiin

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here