Ysikymppinen ei riitä ratkaisemaan Afrikan mestaruutta

Ysikymppinen ei riitä ratkaisemaan Afrikan mestaruutta, kun Senegal ja Algeria ottavat yhteen turnauksen loppuottelussa. Kertoimien puolesta ottelu on todella tasainen, joka näkyy myös pelivihjeessä. Tästä ottelusta ei ilman jatkoaikaa selvitä. 

Senegal ja Algeria kohtasivat jo kertaalleen Afrikan mestaruusturnauksessa. C-lohkon kärkikaksikko pelasi tasaisen ottelun, mutta Algeria nappasi 0-1 voiton Youcef Belailin kovalla laukauksella boksin rajalta. Tämän jälkeen Senegal ei ole päästänyt maaliakaan turnauksessa. Tänään Senegalin alakerta kärsii isosta menetyksestä, kun Napolin alakerran vartija Kalidou Koulibaly on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Senegalin saldo on murheellinen Afrikan mestaruusturnauksen mitalipeleissä. Joukkue on edennyt kertaalleen aiemmin finaaliin, jossa Kamerun vei ottelun rankkareilla. Pronssiotteluita Senegalilla on vyöllään kolme, joista he ovat hävinneet kaikki. Syy tähän on selkeä – Senegal ei ole onnistunut kertaakaan tekemään yhtäkään maalia näissä peleissä. Kenties tänään on mahdollisuus muutokseen, kun hyökkäyspäässä häärii Liverpoolin Sadio Mane. Manella on turnauksessa jo kolme tehtyä maalia.

Algeria on ollut vahva, kenties turnauksen se vahvin joukkue. Joukkue on edennyt voitosta voittoon, ainoastaan Norsunluurannikkoa vastaan pudotuspeleissä mentiin jatkoajan sekä rangaistuspotkujen kautta. Napolia edustava Adam Ounas sekä välierissä voittomaalin iskenyt Manchester Cityn Riyad Mahrez ovat Manen lailla tehneet kolme maalia tässä turnauksessa. He ovat tänään varmasti Senegalin puolustuksen vartioitavana. Algerian tilastot ratkaisuotteluista Afrikan mestaruusturnauksessa on paremmat kuin illan vastuksella, vaikkakaan heillä ei ole pokaaleja liikaa. Edellinen ja ainoa mestaruus turnauksesta on 29 vuoden takaa.

Kuten sanottua, ysikymppinen ei tänään riitä ja lähdetään hakemaan tasapeliä reilulla kolmen kertoimella. Tasapelejä ollaan tässä turnauksessa kohtalaisen runsaasti nähty ja finaalit ovat arvoturnauksissa perinteiseen tyyliin varovaisia otteluita. Allekirjoittanut veikkaa, että mennään rankkareille saakka, jossa Algeria korjaa potin ja nostaa pystiä Kairon illassa.

Pelivihje: Tasapeli (3.03 @Coolbet)

LYÖ VETOA!

Lue myös: Lassi Lappalainen Bologna FC:n riveihin – heti lainalle Montrealiin

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here