Wigan tiputti Manchester Cityn FA Cupista!

Wigan Puoliaika

Englannin FA Cupissa nähtiin maanantai-iltana jymy-yllätys, kun Ykkösliigassa kolmantena oleva Wigan tiputti ylivoimaisesti Valioliigaa johtavan Manchester Cityn FA Cupista.

Ottelun alku oli odotetusti Cityn totaalista hallintaa, mutta pelinkuva muuttui radikaalisti avausjakson lisäajalla, kun manchesterilaisten Fabian Delph suoritti ruman taklauksen ja sai suoran ulosajon, täysin ansaitusti.

Näin toisella jaksolle puntit hieman tasoittuivat, ja 79. minuutilla nähtiin kamppailun ensimmäinen maali, kotijoukkueen kulttipelaajan, oman kuuluisan kannatuslaulunkin omaavan Will Griggin toimesta. Grigg karkasi vastustamattomasti City-puolustukselta ja viimeisteli varmasti oikeaan alanurkkaan, 1-0.

City haki lopussa vielä hurjasti tasoitusmaalia ja vaihtoi kentälle myös ehkä suurimman tähtensä Kevin De Bruynen, mutta tämäkään ei auttanut, vaan Wigan voitti ottelun maalein 1-0.

Wigan on Ykkösliigassa siis kolmantena. Will Grigg on tehnyt kuluvalla kaudella sarjassa yhdeksän maalia. Manchester City sen sijaan johtaa Valioliigaa 16 pisteen erolla toisena olevaan Manchester Unitediin.

Wigan etenee FA Cupin puolivälieriin Southamptonia vastaan. Muut selvillä olevat otteluparit ovat Manchester United – Brighton sekä Leicester – Chelsea. Neljäs ottelupari ei ole vielä selvillä.

Katso ja kuuntele alta kulttimaineeseen noussut Will Grigg’s on fire -kannatuslaulu:

Lisää uutisia brittikentiltä löydät TÄÄLTÄ!