Klassikkovideo: Wayne Rooneylta uskomaton esityö voittomaaliin 96. minuutilla MLS:ssä

Englantilainen jalkapallolegenda Wayne Rooney täyttää maanantaina 37 vuotta. Oikein hyvää syntymäpäivää!

Maaliahne hyökkääjä Wayne Rooney pelasi komealla ammattilaisurallaan ainoastaan neljässä seurassa. Hän aloitti uransa Evertonissa (2002–2004), pelasi sen jälkeen pitkään Manchester Unitedissa (2004–2017), jonka jälkeen palasi yhdeksi kaudeksi Evertoniin. Kesäkuussa 2018 mies siirtyi DC Unitediin, kunnes siirtyi Derbyyn vuonna 2020.

Tammikuussa 2021 hän ilmoitti lopettavansa uransa pelaajana. Hän on tällä hetkellä Major League Soccerissa pelaavan D.C. Unitedin päävalmentaja.

Englannin maajoukkueessa Rooney pelasi vuosien 2003–2016 välisenä aikana yhteensä 119 ottelua, joissa syntyi 53 maalia.

Rooneylta mahtava esityö voittomaaliin

Edustaessaan pelaajana D.C. Unitedia kesällä 2018 Rooney teki yhden uransa upeimmista suorituksista. D.C. United voitti kotikentällään Orlando Cityn 3-2, ja voitto-osuma syntyi 96. minuutilla.

Orlando City hyökkäsi, ja puolustuksen avuksi rientänyt Rooney teki näyttävän liukutaklauksen voittaen pallon omilleen. Sen jälkeen pitkä ja millimetrin tarkka kaarisyöttö vastustajan boxiin, missä Luciano Acosta puski 3-2-voittomaalin.

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.