Alavireisen kauden pelannut FC Lahti pelaa Veikkausliigassa myös kaudella 2023. Sarjapaikan uusiminen varmistui dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen.

FC Lahti kaatoi TPS:n numeroin 2-1 (1-0) Veikkausliigan karsintojen toisessa osaottelussa Lahdessa sunnuntaina. Yhteismaalit FC Lahdelle 3-2.

Ottelun avausjakso mentiin selkeästi isäntäjoukkue FC Lahden komennossa. Altin Zeqiri vei lahtelaiset 1-0-taukojohtoon heti 10. minuutilla rankkarista. TPS sai avausjaksolla lisää murheita, kun kapteeni Rasmus Holma joutui tulemaan vaihtoon telottuaan polveaan.

TPS haki toisella jaksolla vimmatusti tasoitusmaalia. Toppari Samba Bengan voimapusku kolahti ylärimaan 86. minuutilla, ja tasoitus näytti jäävän haaveeksi. Hetkeä myöhemmin vaihtomies Juri Kinnunen laukoi maalinedustalta 1-1-tasoitusmaalin.

Edessä häämötti jo jatkoaika, mutta FC Lahti iski vielä uudestaan lisäajalla. Teemu Penninkangas suti pallon reppuun maalinedustalta, ja ratkaisi ottelusarjan.

FC Lahti pelaa siis Veikkausliigassa myös kaudella 2023, TPS puolestaan jatkaa Ykkösessä. Jo aiemmin HIFK tippui Ykköseen ja KTP nousi Veikkausliigaan.

— — — —

HJK on Veikkausliigan mestari, KuPS hopeamitalisti ja FC Honka pronssimitalisti. Nämä kolme joukkuetta pelaavat myös europelejä kaudella 2023. Neljäs euromatseihin selviytyvä joukkue ratkaistaan lopputurnauksessa.

Su 30.10 FC Haka – VPS

Karsintojen paras joukkue VPS kohtaa Veikkausliigassa neljänneksi sijoittuneen FC Haka kaksiosaisessa finaalissa. Otteluparin voittaja etenee europeleihin kaudella 2023.