Viestikohun keskellä oleva VPS:n urheilujohtaja Janne Lindberg vapautettiin tehtävästään

VPS vapautti urheilujohtaja Janne Lindbergin tehtävästään. Potkujen taustalla on viime aikoina julkisuudessa vellonut tekstiviestikohu.

VPS:n urheilujohtaja Janne Lindberg on ollut myrskyn silmässä kuluneen viikon. Vaasalaisseura tiedotti alkuviikosta Lindbergin saaneen seuralta varoituksen seuran naistyöntekijöille lähetettyjen asiattomien viestien johdosta.

Perjantaina kohu nousi entisestään, kun Helsingin Sanomat julkaisi uutisen, jossa kerrottiin ahdistelun olleen laajempaa kuin aiemmin oli annettu ymmärtää. Häiritsevä viestittely oli kestänyt vuosia ja viestien sävy oli ollut hyvin seksuaalissävytteistä.

”Kuulostat yhtä kauniilta kuin näytät… Joskus voi nauttia ja kokeilla jotain mitä ei ehkä muuten saa… elämä on lyhyt”, luki eräässä Helsingin Sanomien näkemässä viestissä.

”Ja… tiedän mutta silti nauttisit ja minä myös… rakastelusta. Sorry jos loukkaan”, puolestaan luki toisessa viestissä.

Niinpä VPS tiedotti perjantaina varsin odotetusti päättäneen Lindbergin työsuhteen seuran kanssa.

”Viime päivinä ilmenneiden uusien tietojen ja niiden perusteella tehtyjen selvitysten valossa tehtävässä jatkamiselle ei enää ole edellytyksiä”, lyhyessä tiedotteessa sanottiin.

Seksuaalisesta ahdistelusta johtuneet potkut olivat jo toiset tällä viikolla Veikkausliigassa. Maanantaina FC Inter kertoi antaneensa potkut päävalmentaja Jarkko Wissille seuran päätösjuhlissa tapahtuneen ahdistelun vuoksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän