VPS pysyi mukana pronssikamppailussa

Kuva: Johannes Tervo

Veikkausliigassa mitaleista taisteleva Vaasan Palloseura palasi voitokkaasti maajoukkuetauolta torstaina.

VPS peittosi sarjajumbo JJK:n tyylipuhtaan esityksen jälkeen lukemin 3-1 (1-0). Voittonsa myötä VPS jatkaa sarjataulukossa jaetulla kolmostilalla MyPan kanssa.

VPS karkasi johtoon avauspuoliskon lopussa, kun Oluwatomiwo Ameobi  puski 1-0-osuman kulmapotkusta. Vierasjoukkueen sankariksi nousi toisella jaksolla vaihdosta sisään tullut Steven Morrissey.  Jamaikalaishyökkääjä tyylitteli kaksi maalia katkaisten kotijoukkueen heiveröisen selkärangan.

JJK:n lohtumaalin viimeisteli Antto Hilska.

– Vaikealta näyttää. Henkinen tila on sellainen, että iso syöksy on menossa. Sitä on vaikea kääntää, vaikka välillä näkyy valonpilkahduksia. Iso työ pitää yhteen maaliin tehdä, JJK-luotsi Juha Pasoja summasi.

– Eka jakso oli meiltä todella hyvä. Pelattiin tuoreella jalalla, eikä kaveri päässyt paikoille. Vähän ilmeisesti juostiin jalkoja alta, kun toisella jaksolla oltiin aika paljon välillä perässä. Tärkeä voitto joka tapauksessa, VPS-kollega Olli Huttunen puolestaan totesi.

JJK-leirissä voidaan jo valmistautua putoamiseen. Kun pelaamatta on kuusi ottelua, on alistuneen kettulauman ero viimeistä edellisenä majailevaan Interiin kymmenen pistettä.

JJK-VPS 1-3 (0-1)
44. Sebastian Strandvall (Oluwatomiwo Ameobi) 0-1, 63. Steven Morrissey 0-2, 79. Antto Hilska (Mikko Manninen) 1-2, 86. Morrissey (Jordan Seabrook) 1-3.
Erotuomari: Antti Munukka.
Yleisöä: 1 944.
JJK: Ville Viljala, Robert Taylor, Anssi Viren, Benno Hanslian, Mikk Reintam, Eero Korte, Mikko Manninen, Topi Järvinen (81. Jani Virtanen), Patrick Poutiainen, Niko Markkula, Antto Hilska (81. Mikko Innanen).
VPS: Henri Sillanpää, Ville Koskimaa, Antti Uimaniemi (49. Jesper Engström), Cheyne Fowler (v), Sebastian Strandvall, Tony Björk, Jyrki Saranpää, Ville Luokkala, Oluwatomiwo Ameobi (90. Anthony Dafaa), Jordan Seabrook, Patrik Lomski.