Lohkovaiheen viimeiset jatkopaikat jaossa torstaina

YEKATERINBURG, RUSSIA - JUNE 24: Keisuke Honda of Japan celebrates with teammate Yuya Osako after scoring his team's second goal during the 2018 FIFA World Cup Russia group H match between Japan and Senegal at Ekaterinburg Arena on June 24, 2018 in Yekaterinburg, Russia. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Torstaina pelataan päätökseen Venäjän MM-kisojen lohkovaihe. G-lohkossa ratkaistavana on enää lohkovoiton kohtalo. H-lohkossa taas Japanilla, Senegalilla ja Kolumbialla on kaikilla vielä mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin.

Japani ja Senegal ovat H-lohkon kärjessä ennen kolmatta lohkovaiheen kierrosta. Joukkueet pelasivat toisella kierroksella 2–2-tasapelin, jossa molemmilla maalivahdeilla oli omat synkät hetkensä. Japani kohtaa kolmannessa ottelussaan Puolan, joka on kahden tappion jälkeen jo ulkona jatkosta. Japanin maalivahti Eiji Kawashima ei ollut terävimmillään Senegalia vastaan, joten Puolaa vastaan Kawashiman on petrattava.

Senegal puolestaan ottaa kolmannessa ottelussa yhteen Kolumbian kanssa. Senegalilla ja Japanilla on molemmilla kahden ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä ja Kolumbia vaanii selustassa kolmella pisteellä. Kolumbia voitti toisessa ottelussaan Puolan selvin lukemin 3–0, kun taas Senegal joutui tyytymään tasapeliin maalivahti Khadim N’Diaye harmittavan arviointivirheen seurauksena.

Kolumbia hävisi ensimmäisen ottelunsa Japanille, mutta oli varsin vakuuttava Puolaa vastaan. Senegalin taas on pystyttävä jättämään Japani-ottelun loppuhetkien takaisku taakseen, jos se mielii voittaa Kolumbian.

G-lohkossa jatkajat ovat jo selvillä, kun Englanti ja Belgia ovat voittaneet molemmat pelinsä. Tunisia ja Panama ovat kahden kierroksen jälkeen edelleen lohkossa nollilla ja näin ulkona jatkopeleistä. Sekä Englanti että Belgia ovat onnistuneet kisoissa hyvin maalinteossa, sillä molemmilla on kahden pelin jälkeen kasassa kahdeksan tehtyä maalia.

Englanti ja Belgia kohtaavat toisensa torstain iltaottelussa. Joukkueiden maalierot ovat tällä hetkellä tasan, joten jos ottelu päättyy tasatulokseen, jouduttaisiin käyttämään niin sanottua reilun pelin ratkaisijaa, eli lohkovoittaja ratkaistaisiin sillä, kumpi joukkue on ottanut vähemmän keltaisia kortteja. Jos korttisaldotkin olisivat tasan, paremmuus jouduttaisiin ratkaisemaan arvalla.

Torstain MM-ottelut:

To 28.06. klo 17.00: Japani–Puola
To 28.06. klo 17.00: Senegal–Kolumbia
To 28.06. klo 21.00: Englanti–Belgia
To 28.06. klo 21.00: Panama–Tunisia

Lue lisää: MM-kisat 2018

Coolbetin kertoimet:

Edellinen artikkeliBrasilia piti pintansa vakuuttavalla esityksellä – myös Sveitsi jatkopeleihin
Seuraava artikkeliFabien Barthez täyttää 47 vuotta – tässä videokooste upeista torjunnoista!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän