Viikon Valiovihje: Leicesterin ja Tottenhamin ottelussa maalipaikat kortilla?

valiovihje

Valioliigaan keskittyvä vihjepalvelu, Valiovihje, tarjoaa aika ajoin
analyysejä Valioliigaotteluihin Puoliaika.comissa. Tämän viikon ennakossa tähtäimeen otetaan Leicesterin ja Tottenhamin välinen taisto.

Leicesterin rangaistusalue on tarkoin vartioitua aluetta

Viime kierroksella kauden avaustappionsa kokenut Leicester hakee paluutta voittokantaan, kun lauantain avausottelussa Kettulauma saa vastaansa Tottenhamin.

Leicesterin alkukautta voi pitää viime kierroksen tappiosta huolimatta onnistuneena, sillä joukkue löytyy viiden pelatun ottelukierroksen jälkeen sarjataulukon viidenneltä sijalta ja on alkukauden vaikeahkosta otteluohjelmasta huolimatta onnistunut keräämään jo kahdeksan sarjapistettä.

Hyvän tuloksen on mahdollistanut loistava puolustuspelaaminen, joka on onnistuttu yllättämään alkukaudesta vain neljästi. Viime ottelussa Manchester Unitedia vastaan Leicesterin ainoa takaisku tuli rangaistuspotkusta ja kyseistä pilkkua lukuun ottamatta Manchester United onnistui luomaan ottelussa maaliuhkaa vain alle puolen maalin verran. Otteet ovat vakuuttaneet myös pidemmällä aikavälillä, sillä viime kaudella Leicester päästi vastustajan huippuvaaralliselle maalipaikalle sarjan neljänneksi harvimmin, kun taas alkaneella kaudella vastaavan laatuisia paikkoja on nähty Kasper Schmeichelin vartioiman maalin lähistöllä sarjan vähiten.

Hyökkäyspelaaminen on jättänyt alkukaudesta toistaiseksi vielä toivomisen varaa, mutta tehokkuus maalipaikoilla on pitänyt tuloksen hyvänä. Hyökkäyspään tilastoja tarkastellessa on myös hyvä pistää merkille alkukauden otteluohjelma, sillä Tottenham on lyhyen alkukauden aikana jo kolmas jättiläinen, jonka Leicester on kohdannut.

Tottenhamin vetosektoreissa on parantamisen varaa

Tottenhamin kausi on lähtenyt liikkeelle kohtalaisesti. Sarjassa joukkue löytyy kolmannelta sijalta, mutta välimatka sarjakärki Liverpooliin on venynyt jo seitsemän pisteen pituiseksi. Myös peliesitykset ovat jättäneet toivomisen varaa ja etenkin viime sarja- sekä UCL-otteluissa Liljanvalkoiset saivat enemmän kuin ottelutapahtumien perusteella olisivat ansainneet. Suurin vääristymä sarjataulukossa löytyy tehtyjen maalien sarakkeesta, sillä Tottenhamin tuotetun maaliodotuksen ja toteutuneiden maalien erotus on koko sarjan suurin.

Tottenhamin alkukauden suurimmat ongelmat ovat olleet hyökkäyspäässä, jossa murtautuminen vastustajan boksiin ja huippupaikoille on tuottanut usein päänvaivaa. Valkopaidat ovat ampuneet boksin sisältä alkaneella kaudella vain alle 40 kertaa, kun taas boksin ulkopuolelta laukauksia on nähty koko sarjan eniten. Murtautumisvaikeuksien myötä myös huippuvaaralliset maalipaikat ovat loistaneet poissaolollaan ja Tottenhamia vähemmän huippupaikkoja onkin kyennyt luomaan vain Crystal Palace, Newcastle, Burnley ja Aston Villa.

Sairastuvilla hiljaista

Leicester pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä sivussa ei ole ketään potentiaalista avauskentällisen pelaajaa. Spursin sairastilanne on sekin kohtalainen, joskin kesän lainahankinta Giovani Lo Celso loukkasi nivustaan ja on sivussa kentiltä marraskuulle asti. Lo Celson loukkaantumisen ohella valmistautumista häiritsee keskiviikkona pelattu UCL-ottelu Kreikassa, jossa joukkue tasasi heikon esityksen päätteeksi pisteet Olympiakosin kanssa.

Valiovihjeen peli-idea

Leicester on viime kausina vakiinnuttanut paikkansa yhtenä sarjan vähämaalisimmista joukkueista, eikä alkaneen kauden perusteella muutosta ole näkyvissä. Jättiläisiä vastaan vähämaalisuus on vain korostunut, eikä näin ollen suurta maalijuhlaa ole odotettavissa lauantaina Tottenhamiakaan vastaan.

Vedonlyönnillisesti ottelussa kiehtookin vähämaalisuus.

Valiovihjeen sivut löytyvät osoitteesta www.valiovihje.com


Katso video: Loris Kariukselle sattui jälleen nolo moka

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here