Viikon Valiovihje: Katkeaako Liverpoolin 1001 päivää kestänyt kotitaika?

Valioliigaan keskittyvä vihjepalvelu, Valiovihje, analysoi myös kaudella 2019-20 lähes joka kierros yhden Valioliigaottelun Coolbetin blogissa tai Puoliaika.com -sivustolla.

Liverpool – Manchester United

Manchester United matkustaa 204. North West Derbyyn suurempana altavastaajana kuin kertaakaan aiemmin koko Valioliigan historiassa. Tai sitä mieltä ainakin on tämän hetken vedonlyöntimarkkina.

Vedonlyöjien näkemys ei tule suurena yllätyksenä, sillä onhan joukkueiden voimasuhteet kääntyneet täysin päälaelleen, mikäli nykyhetkeä vertaillaan edellisiin vuosikymmeniin.

Liverpool on tällä hetkellä sarjan kovin kotijoukkue ja tämän viikon lauantaina The Redsin edellisestä kotitappiosta Valioliigassa tulee kuluneeksi 1000 päivää. Se on hieman yli puolet enemmän kuin sarjan kaikkien muiden joukkueiden tappiottomat putket yhteensä. Alla olevan kuvaajan tueksi lisäperspektiiviä tuomaan kerrottakoon, että Liverpoolin tappiottoman putken alkaessa Mohamed Salah pelasi AS Romassa ja Arsene Wenger toimi vielä yli vuoden ajan Arsenalin managerina.

 

Viime kierroksen Tottenham-voiton myötä Liverpool rikkoi Euroopan top5-sarjojen 21:n ottelun jälkeisen piste-ennätyksen. Millään muulla joukkueella ei ole koskaan ollut yli 59 pistettä tässä vaiheessa kautta.

Liverpoolin saldo tämän kauden sarjapeleistä on 20 voittoa, 1 tasapeli ja 0 tappiota. Ainoa tasapeli tuli lokakuussa Manchester Unitedia vastaan. Tuolloin United katkaisi Liverpoolin viime keväänä alkaneen 17 Valioliiga-ottelun mittaisen voittoputken, kun The Reds oli enää yhden voiton päässä Manchester Cityn sarjaennätyksestä.

Vaikka Liverpool pelaa tulosten valossa ennennäkemätöntä kautta, ovat sen lukemat tulosten takana hyvin samanlaiset kuin viime kaudellakin.

Manchester Unitedin kuluva kausi on ollut kokonaisuudessaan todella kaksijakoinen ja yllättävä. United on hävinnyt sarjan bottom vitoselle jo peräti kolme ottelua ja onnistunut voittamaan kyseisestä viisikosta ainoastaan Norwichin. Vastapainoksi Paholaiset on esittänyt usein hyviä otteita sarjan kärkipään joukkueita vastaan, eikä se olekaan hävinnyt top8-joukkueille vielä yhtään ottelua.

Viime kauteen verrattuna Unitedin ottelukohtaisesti tuottama maaliodotusarvo on pysynyt samana, mutta päästetty maaliodotus on pudonnut 22%. Unitedin laukaisumäärät ovat nousseet viime kaudesta 7% samalla kun se on antanut vastustajilleen 23% vähemmän laukauksia.

Ei tarvitse olla kummoinen analyytikko todetakseen, että nyky-Unitedille sopii pragmaattinen vastahyökkäysstrategia huomattavasti pallonhallintaan nojaavaa pelisuunnitelmaa paremmin. Vaikka edellä mainittu on yleisesti tiedossa, saattaa seuraava tilasto kuitenkin hieman yllättää: United on pelannut tällä kaudella 16 sarjapeliä, joissa se on hallinnut vastustajaansa enemmän palloa. Manchesterin jätti on ollut vedonlyöntimarkkinan päätöskertoimien mukaan suosikki kaikissa näissä 16 ottelussa, mutta silti sen saldo on 4 voittoa, 6 tasapeliä ja 6 tappiota. United on pelannut tämän kauden Valioliigassa lisäksi kuusi ottelua (vastassa Man City, Tottenham, Brighton, Liverpool, Leicester ja Chelsea), joissa se on pitänyt vastustajaansa vähemmän palloa ja Paholaisten saldo näistä otteluista on 5 voittoa, 1 tasapeli ja 0 tappiota.

Liverpoolia vastaan Manchester United päässee jälleen toteuttamaan optimaalisinta pelityyliään.

Manchester United on ollut Jurgen Kloppille hankala vastustaja 

Sunnuntain ottelu on Jurgen Kloppille jo yhdeksäs kerta, kun hän kohtaa Manchester Unitedin Valioliigassa. Tähän mennessä saksalaisen saldo Unitedia vastaan on ollut yllättävän huono: 1 voitto, 5 tasapeliä ja 2 tappiota maalierolla 6-6. Kahdessa viimeisimmässä North West Derbyssä Solskjaer on istunut Unitedin penkin päässä ja nämä molemmat pelit päättyivät Old Traffordilla hyvin tasaisten esitysten päätteeksi pistejakoihin 0-0 ja 1-1.

Kaikki kilpailut mukaan lukien Klopp on kohdannut Unitedin 10 kertaa ja voittanut vain kahdesti. Kyseessä on saksalaismanagerin huonoin voittoprosentti, kun huomioidaan kaikki joukkueet, jotka Klopp on kohdannut urallaan vähintään 10 kertaa.

Kokoonpanotilanteesta etua Liverpoolille

Liverpoolin kokoonpanotilanne on paranemaan päin, sillä tärkeä keskikenttäpelaaja Fabinho sekä toppari Joel Matip ovat harjoitelleet tämän viikon täysipainoisesti ja ovat mukana kokoonpanossa sunnuntaina. Naby KeitaJames Milner ja Dejan Lovren ovat myös lähellä paluuta pelikuntoon, mutta United-ottelu tulee kolmikolle vielä liian nopeasti.

Manchester Unitedilla on enemmän huolia kokoonpanonsa suhteen, sillä pitkäaikaispoissaolijat Paul Pogba ja Scott McTominay jatkavat sivussa, joiden lisäksi niin ikään Unitedin tärkeimpiin pelaajiin lukeutuvan Marcus Rashfordin pelaaminen on epävarmaa keskiviikon FA-cup ottelussa tulleen selkävamman vuoksi. Solskjaer ei vielä sulkenut englantilaishyökkääjää täysin ulos sunnuntain derbystä, mutta hänen pelaaminensa vaikuttaa epätodennäköiseltä. XG:llä mitattuna Liverpool on ollut tämän kauden toiseksi paras joukkue ja United neljänneksi paras.

Peli-idea 

Meidän mielestämme Liverpool ei ole tässä ottelussa aivan yhtä suuri suosikki kuin Jose Mourinhon potkuja edeltäneessä derbyssä joulukuussa 2018. Jättisuosikki Liverpool kuitenkin on ja voittaa ottelun arviomme mukaan lähes 64 prosentin todennäköisyydellä. Vedonlyöntimarkkina pitää Liverpoolia tällä hetkellä noin 70% suosikkina, joten vedot asetetaan Unitedin puolelle.

LYÖ VETOA!

Video: 19-vuotias Erling Braut Håland teki hattutempun Dortmund-debyytissään!

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here