Viikon Valiovihje: Chelsea vaikeuksissa myös Huddersfieldiä vastaan?

valiovihje

Valioliigaan keskittyvä vihjepalvelu, Valiovihje, tarjoaa viikonlopun maukkaimman peli-idean Puoliaika.comin lukijoille. Viime kierroksella murskatappion kärsinyt Chelsea saa kotonaan vastaansa sarjajumbo Huddersfieldin.

Kesällä Chelseaan siirtynyt Maurizio Sarri sai The Bluesin hyvään iskuun heti ensimmäisistä otteluista lähtien. 12 ottelukierroksen jälkeen Chelsean saldo oli 8-4-0 ja se roikkui tiukasti Manchester Cityn ja Liverpoolin kyydissä. Kauden edetessä Chelsean vastustajat ovat oppineet adjustoimaan peliään oikein ja tehokas ’Sarriball’ on vaihtunut tylsäksi pallon siirtelyksi vastustajan puolustuslinjojen ulkopuolella. Nyt 24 ottelun jälkeen ero Liverpooliin on venähtänyt 14:ään pisteeseen ja mestaruustaisto on vaihtunut kamppailuun nelossijasta.

Kun kausi jaetaan kahteen osaan (gw 1-12 ja 13-24), ovat Chelsean pallokosketukset hyökkäyskolmanneksella pysyneet lähes identtisinä, mutta laukaukset boksin sisältä ovat vähentyneet jälkimmäisellä puoliskolla peräti 34 prosenttia. Sarrin miehistö joutuu laukomaan huolestuttavan huonoilta sektoreilta, sillä viimeisen 12 ottelun otannalla ainoastaan kuuden joukkueen (Hud, Car, Bri, Cpl, Bou, Sot) laukausten keskimääräinen laatu (xG:llä mitattuna) on ollut heikompi kuin Chelsealla. Lokakuun jälkeen kaikista sarjan joukkueista vain viisi on saanut vähemmän laukauksia kuuden jaardin boksista kuin Chelsea.

Ensimmäisen 19 kierroksen aikana Chelsean tuottama xG jäi ainoastaan Tottenhamia ja Manchester Cityä vastaan alle 1,25:een. Viimeisen viiden kierroksen aikana se on ylittänyt yli yhden vain kertaalleen, vaikka vastassa on ollut pääasiassa sarjataulukon alemman puoliskon joukkueita.

Tammikuun siirtoikkunassa Chelsea korvasi Atletico Madridiin lainatun Alvaro Moratan Juventuksesta niin ikään lainatulla Gonzalo Higuainilla. Moratan syyskausi oli hankala ja toistuvat epäonnistumiset alkoivat näkyä itseluottamuksessa. Espanjalaiskärki merkkautti kuluvan kauden aikana 13 huippupaikkaa, joista onnistui maalinteossa vain kolme kertaa.

Higuainin debyytti keskiviikkona oli kaikin puolin suuri pettymys. 4-0 tappioon päättynyt Bournemouthin reissu on Chelsean suurinumeroisin häviö Valioliigassa koko 2000-luvulla. 65 minuuttia pelannut argentiinalainen jäi kokonaan ilman laukauksia ja koski vain kertaalleen palloon vastustajan 16-alueella. Sarri myönsi ottelun jälkeen Higuainin olevan huonossa kunnossa selkävaivojen jäljiltä.

Chelsea – Huddersfield

Lauantaina Chelsealla on kasvojen pesun paikka, kun sarjan huonoin joukkue Huddersfield saapuu Stamford Bridgelle. Terrierit on kohtalaisia puolustamaan, mutta sen hyökkäyspelaaminen lukeutuu koko Valioliiga-historian surkeimpiin. Huddersfieldillä on 24:n ottelun jälkeen kasassa vain 13 maalia ja edelliseen 36:een otteluun se on onnistunut vain kerran tekemään enemmän kuin yhden maalin. Edelliseen viiteen otteluun Terrierit on jäänyt neljästi ilman maalia ja kaikissa viidessä ottelussa myös sen xG on jäänyt alle yhteen maaliin.

Huddersfieldin puolustuspelaaminen toimii tosiaan huomattavasti hyökkäämistä paremmin ja se pystyy aiheuttamaan ongelmia myös nyky-Chelsealle. Terrierien boksiin ei ole helppo murtautua, sillä ainoastaan Man City, Liverpool ja Chelsea ovat antaneet tällä kaudella vastustajilleen vähemmän pallokosketuksia omalla 16-alueellaan kuin Huddersfield.

Peli-idea:

Terrierit on kohdannut vuosien 2018 ja 2019 aikana 14 kertaa Big six -joukkueen ja näistä vain kahdessa pelissä on nähty yli kolme maalia. Keskimäärin Huddersfieldin otteluissa suurseuroja vastaan on tullut 2,36 maalia ja underi houkuttelee myös tällä kertaa, kun vedonlyöntimarkkina on asettanut totalsien päälinjan kolmeen maaliin. Myös tasapeli ja Huddersfieldin tasoitukset ovat arvioillamme loistavia pelikohteita, mutta Terrierien voitto (-0,5 tasoitus) ei riitä nykykertoimilla peleihin.

Klikkaa tästä Valioliigan kertoimiin ja tutustu tästä Valiovihjeen nettisivuihin!


Lue myös: Peter Crouch palaa Valioliigaan

Edellinen artikkeliHuikea julkaisuvideo sen kertoo – Peter Crouch palaa Valioliigaan!
Seuraava artikkeliGlen Kamaran siirto Steven Gerrardin alaisuuteen aikaistui

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän