Viihdeveikkauksen hullu maailma

Useimmille vedonlyönnistä tulee väistämättä mieleen jalkapallo-ottelut, raviratojen katsomoissa lipukkeitaan rystyset valkeina puristavat ihmiset ja nyrkkeilykehän ulkopuolella raivoaan tai riemuaan karjuvat veikkaajat.

Viihdeveikkauksen suosio on kuitenkin nousussa ja se on vain lisääntynyt nettiveikkauksen yleistyttyä. Halusitpa veikata sitten Williamin ja Katen kolmannen lapsen nimeä, Yhdysvaltojen seuraavaa presidenttiä tai vuotta, jolloin todistetaan maan ulkopuolisen älykkään elämän olemassaolo, niin kaikkea lötyy ja enemmänkin. Mahdoitko kuitenkaan tietää, että on niitä hulluja vetoja pelattu jo ennen Internetiäkin?

Esimerkiksi huhtikuussa vuonna 1964 brittiläinen David Threlfall löi 10 puntaa (vastaa nykyisin 170 puntaa) vetoa sen puolesta, että ihminen tulisi kävelemään toisella planeetalla tai muulla maan ulkopuolisella pinnalla ennen vuoden 1970 tammikuuta. Kohteelle oli annettu kerroin 1 000:1, eli homma näytti melkoisen selvältä. Kun Neil Armstrong sitten suoritti ensimmäisen kuukävelyn 21.7.1969, nappasi Threlfall 10 000 punnan potin. Ei siis ollenkaan huono sijoitus brittimieheltä!

Ehkä erään maailman mielenkiintoisimman vedon pelasi aikoinaan Glasgowista kotoisin oleva postimies, jonka kohteen kerroin on huikeat 20 000 000:1. Vedon voittamisen ehtona nimittäin on, että Elvis Presley putoaa lentävän lautasen kyydissä Loch Nessin järveen ja törmää kyseisen vesistön synkeissä syövereissä elävään kuuluisaan hirviöön. Tietääksemme kyseinen veto on edelleen avoinna, sillä Elviksenhän pitäisi tunnetusti elää edelleen.

Hullu viihdevedonlyönti on voimissaan tänäänkin: vuonna 2013 Arsenalin fani, ugandalainen Henry Dhabasani löi ystävänsä kanssa vetoa siitä, että Arsenal voittaisi Manchester Unitedin Englannin Valioliigassa. Kun peli päättyi 1-0 Unitedin voittoon, oli herra Dhabasanin murheelle ihan aiheellinen syy – mies nimittäin oli asettanut panokseksi talonsa, Toyotansa ja yhden kolmesta vaimostaan. Tällaisia panoksia ei nettiveikkauksessa tietenkään hyväksytä – vielä.

Jos siis meno alkaa maistua puulta ja kaipaat jotakin uutta ja jännittävää, niin mikset veikkaisi vaikkapa John Travoltaa seuraavaksi James Bondiksi (kerroin 1 000:1) tai Donald Trumpin ”pikkuveljen” kokoa (enimmäispituudelle 10,16 senttiä annetaan kerroin 50:1).

Lisää maailman hulluimmista vedoista maailmalla oheisella videolla:

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here