Videot: Suomi kaatui saappaat jalassa Reykjavíkissa – Farssin aineksia ilmassa

suomen_palloliiton_maajoukkuetunnus-svgIslannin ja Suomen välinen eilinen MM-karsintaottelu jätti ilmaan paljon kysymysmerkkejä. Suurimman kohun aiheutti isäntien 90+5 minuutilla rökittämä voittomaali. Norjalainen erotuomari Svein Oddvar Moen ei kuulu Suomessa suosituimpien henkilöiden listalle.

Suomi avasi ottelussa maalinteon, kun Teemu Pukki nikkasi Kari Arkivuon lähettämän keskityksen maalin alakulmaan. Islanti tasoitti 37. minuutilla Kári Árnasonin puskulla Lukas Hradeckýn seikkailtua pois omalta maaliltaan.

Suomi vastasi kuitenkin välittömästi. 2-1 johtomaalin tykitti vasurillaan pirteästi pelannut Robin Lod. Tauolle siirryttiin Suomen johtoasemassa. Kaikki näytti hyvältä vaikka Islanti sai rankkarin Sauli Väisäsen käsivirheen takia. Norjalaistuomarin vihellys oli kyseenalainen, mutta sillä ei lopulta ollut väliä. Gylfi Sigurðsson laukoi pallon ylähirteen ja jatkotilanteesta Suomen puolustus putsasi munkin väljemmille vesille.

Suomen johto piti aina ottelun loppuhetkille saakka. Rankkarissaan epäonnistunut Sigurðsson nosti kulman takatolpalle, josta Alfreð Finnbogason puski kuulan Hradeckýn vastusteluista huolimatta Huuhkaja-rysään.

Tuomarin antamaa lisäaikaa oli jo pelattu reilusti yli 4 annettua lisäminuuttia, kun Islanti loi vielä viimeisen hässäkän Suomen laatikkoon. Fulham-toppari Ragnar Sigurðsson potki pallon maaliviivalla Hradeckýn käsistä Suomen verkkoon ja skandaalinkäryisellä maalillaan varmisti Islannille 3-2 kotivoiton.

Runsain joukoin Islantiin matkustaneille Huuhkaja-faneille sekä koko joukkueelle jäi niin pitkään hyvältä näyttäneestä ottelusta suuhun kitkerä maku.

Katso tästä ottelun maalikooste: (jos video ei toimi, katso se tästä)