Puoliaika.com otteluennakko: Islanti – Suomi

suomen_palloliiton_maajoukkuetunnus-svgMM-karsintojen toisella kierroksella Suomi on matkustanut Reykjavíkiin Islannin vieraaksi. Lohkon ottelut kotitasapelillä Kosovoa vastaan aloittanut Suomi ei lähde parhaista asetelmista Islannin kaatoon – sillä kaikki odottivat voittoa avauskierrokselta. Onneksi lohkon muut joukkueet jäivät myös tasapeliin, joten mitään ei ole menetetty.

Suomi kohtasi syyskuisessa MM-karsintojen avausottelussa Turun Kupittaalla Kosovon. Ottelu päättyi tasapeliin lukemin 1-1. Suomen maalista vastasi komealla sivalluksellaan toppari Paulus Arajuuri. Kosovo kuitenkin hallitsi toisella jaksolla pelitapahtumia mielin määrin ja sai tasoituksensa Valon Berishan rankkarilla. Kotitasapeli on karsinnoissa aina pienoinen pettymys, vaikka ottelun kulun perusteella se olikin kutakuinkin reilu tulos kummallekin.

Nyt vuorossa on EM-kisoissa monien sydämet valloittanut Islanti. Pikkuruinen futismaa on jättänyt monet huippujoukkueet nuolemaan näppejään, yllättäen ne altavastaajana kerrasta toiseen. Kesän kisojen suurin shokki oli ehdottomasti Islannin voitto Englantia vastaan. Fanaattiset kannattajat loivat tunnelmaa ja sitä on tänäänkin odotettavissa.

Islannista voi puhua ehdottomasti yhtenä lohkon ennakkosuosikeista, eikä kertoimenlaskijoiden perusteella Reykjavíkista ole paljon odotettavissa. Suomella on kuitenkin saumansa, eikä Islanti mikään ylivertainen joukkue ole materiaalivertailussa.

Suomen maajoukkueen kannattajat ovat jälleen sankoin joukoin matkustaneet vierasreissulle, joka tuo pelaajille lisää potkua antaa kaikkensa kotimaan värien puolesta. Suomi saa mukaansa jälleen Kosovo-ottelun henkilökohtaisten syiden takia missanneen Perparim Hetemaj’n, joka tuo kivenkovaa osaamista maailman taktisimmasta jalkapallosarjasta.

Hans Backen pettymykseksi Leverkusenin paidassa maaleja takonut Joel Pohjanpalo missaa ottelun. Teemu Pukki on mukana ja monien odotukset lepäävät vahvasti Tanskan liigassa esiintyneen hyökkääjän niskassa.

Lähtökohtaisesti Suomi on ottelussa altavastaaja, mutta tasapeliin – miksei yllätysvoittoonkin, on kaikki ainekset olemassa. Puolustuksen kautta pelaaminen ja vastaiskuilla tai erikoistilanteilla luodut maalipaikat ovat todennäköisesti Suomen parhaat saumat maalintekoon. Ne paikat pitää armotta käyttää.

Puoliajan toimitus poimi Coolbetin listalta seuraavanlaiset pelikohteet lapulle:

  • Alle 2 maalia @2.19
  • Molemmat joukkueet tekevät maalin: Ei @1.70
  • Kulmapotkut yli 9.5 @1.99
Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here