Viasat välitti keskiviikko-iltana käsittämättömän upean Barcelonan ja PSG:n välisen Mestarien liigan neljännesvälieräottelun toisen osan. Ratkaiseva 6-1 maali syntyi viiden minuutin lisäajan viimeisillä hetkillä. Barcelona eteni jatkoon yhteismaalein 6-5.

• Ottelun selostajana toimineen Viasat Urheilun jalkapalloselostaja Tuomas Virkkusen eläytyminen Barcelonalle jatkopaikan varmistaneen 6-1 maalin jälkeen ansaitsee erityismaininnan. Virkkunen on yksi ammattitaitoisimmista ja pidetyimmistä selostajista Suomessa.
  • Koe Virkkusen selostus artikkelikuvan paikalla olevalla videolla
  • Lue matsiraportti ja katso kaikki maalit alta

PSG voitti Pariisissa 4-0, joten Barcelonan oli tehtävä vähintään neljä. Yksi takaosuma tarkoitti, että Barcan olisi onnistuttava tekemään kuusi maalia.

Täydellä höyryllä kohti PSG-maalia lähtenyt Barca sai otteluun unelma-alun, kun Luis Suarez puski pallon täpärästi maaliviivan yli jo 3. peliminuutilla. PSG:n Layzin Kurzawa ohjasi Barcan 2-0 johtomaalin epäonnekkaasti omaan maaliin viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päätymistä.

Ottelun toinen puoliaika jää kaikkiin jalkapallon historiakirjoihin

Lionel Messi teki rangaistuspotkusta Barcan 3-0 johtomaalin heti 50. peliminuutilla. Kaikki näytti sinetöidyltä. Koko ottelua tähän mennessä hallinnut Barcelona vyöryi jatkuvasti kohti PSG-maalia ja neljäs maali roikkui jo ilmassa. Vierasjoukkue käytti kuitenkin harvat paikkansa ja Edinson Cavanin upea 3-1 kavennus 62. peliminuutilla muutti ottelun käsikirjoitusta yhtäkkiä täysin. Nyt katalaanien olisi iskettävä mahdottomalta tuntuneet kolme osumaa edetäkseen jatkoon.

Mitä vielä. Neymarin upeasta vasempaan yläkulmaan suuntautuneesta vapaapotkusta syntynyt 4-1 maali nähtiin 88. peliminuutilla. Lisäajan ensimmäisellä Neymar laukoi 5-1 johtomaalin rangaistuspotkusta, jonka ottelun erotuomari ehkä hieman heppoisesti vihelsi Luis Suareziin boksin sisällä tapahtuneen kontaktin johdosta. Lisäaikaa annettiin viisi minuuttia. Camp Noun kattilan kansi oli vasta räjähtämäisillään.

90+5 minuutilla Neymar pelasi itsensä ja jalkansa vapaaksi liikkuen oikeasta laidasta keskustaan. Nosto kohti boksia yllätti PSG:n puolustuslinjan ja vaihtopelaaja Sergi Roberto pääsi tuikkaamaan Barcelonan fantastisen käsittämättömän 6-1 voittomaalin. Päivämäärä 8.3.2017 jää kaikilla mahdollisilla tavoilla kaikkiin mahdollisiin jalkapallon historiakirjoihin.

Koe ottelun loppuhetket vielä kerran Virkkusen selostamana tästä tai Viasatin verkkosivuilta. Kaikki maalit näet alta.

Katso ottelun kaikki maalit alta. Jos video ei näy, katso ne Youtubesta.