Puoliaika.com otteluennakko: FC Barcelona – PSG

Puoliaika - otteluennakko, jalkapallo

OtteluennakkoFC Barcelona on tänään todella vaikean paikan edessä, kun se isännöi Paris Saint-Germainia Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa.

PSG voitti ensimmäisen Pariisissa pelatun kohtaamisen lukemin 4-0. Tulos tarkoittaa sitä, että Barcelonan on tehtävä tänään vähintään neljä maalia, jotta ottelu etenisi jatkoajalle. Jos PSG onnistuu tekemään vierasmaalin, joutuisi Barcelona tekemään kuusi. On sanomattakin selvää, että PSG:n vierasmaali tappaisi Barcelonan viimeisetkin mahdollisuudet edetä otteluparista jatkoon.

Vierasjoukkueena tänään pelaava PSG oli kaksi viikkoa sitten täysin ylivoimainen Barcelonaan verrattuna. PSG:n keskikenttä oli aivan eri luokkaa kuin Barcelonan. Varsinkin verkkaisesti liikkuneen Andres Iniestan työhaalarit olivat unohtuneet kotiin. Myös Sergio Busquets pelasi normaalia heikomman ottelun ja Lionel Messi oli oikeastaan koko ottelun pimennossa. PSG:n avainpelaajista Thiago Motta on tänään loukkaantumisen takia sivussa, mutta joukkue vahvistuu merkittävästi verrattuna edelliseen kohtaamiseen, kun brassitoppari Thiago Silva palaa PSG:n avauskokoonpanoon pelikiellon jälkeen.

PSG:n keskikentän kolmikossa Blaise Matuidi, Marco Verratti ja Adrien Rabiot riittää taitoa ja pelikovuutta. He dominoivat Iniestaa ja Busquetsia Pariisissa. Ranskalaisjoukkue lähtee neljän maalin etumatkalta illan otteluun ja päävalmentaja Unai Emery on varmasti korostanut valmistavissa harjoituksissa puolustuspelaamisen tärkeyttä. Pelin käsikirjoitus tulee olemaan Barcelonan pallonhallinta vastaan PSG:n nopeat vastahyökkäykset, joilla huippuvireisiä Edinson Cavania sekä Angel Di Mariaa pyritään ruokkimaan. Barcelonan puolustus on tässä tapauksessa äärimmäisen haavoittuvainen.

Barcan jatkohaaveet lepäävät tutun miehen harteilla.
Barcan jatkohaaveet lepäävät tutun miehen harteilla.

Onnistuuko Barcelona mahdottomassa tehtävässä?

Barcelona-manageri Luis Enriquella on edessään haastava, jopa mahdoton tehtävä. Messin, Neymarin ja Suarezin on pelattava tänään kauden paras ottelu, jos Barca mielii jatkoon. On enemmän kuin todennäköistä, että Barcelona voittaa ottelun, mutta pystyykö se tekemään vähintään neljä maalia ja pitämään nollan omassa päässä?

Barcelona on tällä hetkellä huippuvireessä, kun kahdessa edellisessä La Ligan ottelussa se on kaatanut ensin Gijonin 6-1 ja lauantaina Celta Vigon 5-0.

– En olisi voinut toivoa kahta parempaa valmistautumisottelua ajatellen PSG-ottelua. En pelkästään maalien takia, vaan kuinka pelasimme. Celta Vigo-ottelu oli yksi kauden parhaistamme ja paras viimeiseen kahteen kuukauteen, Barcelonan manageri Luis Enrique sanoi BBC Sportille.

Barca joutuu laittamaan täyden höyryn päälle pelin alusta lähtien. Aikainen avausmaali on tärkeässä roolissa. Mitä pidempään PSG pystyy pitämään oman päänsä varjeltuna, sitä tuskaisemmalta kotijoukkueen pelaaminen alkaa tuntua. 17 edellistä ottelua ilman tappioita pelannut PSG tulee saamaan myös tänään omat maalipaikkansa.

Edellisen kohtaamisen murskatappiosta huolimatta Barcelona voittanee illan ottelun, mutta riittääkö se? Suoran voiton kerroin ei ole pelaamisen kannalta järkevää, joten se aiheuttaa vedonlyönnin kannalta hieman pohdintaa. Poimimme illan kamppailuun seuraavat kohteet Betssonin pelilistalta:

  • Barcelona -1 @ 2,07
  • Keltaisten korttien määrä yli 4,5 @ 2,00
  • Barcelona johtaa 1. puoliajan jälkeen @ 1,98

FC Barcelona – PSG tänään kello 21.45

puoliaika-jalkapallo-champions-league

Edellinen artikkeliVideo: Nämä managerit saivat potkut, vaikka eivät olisi ansainneet niitä TOP 10
Seuraava artikkeliVideo: Tuomas Virkkusen selostus ja eläytyminen Barcelonan 6-1 maaliin tuo kylmät väreet!