Video: Tätä ei unohda – surullisenkuuluisasta Unkari-ottelusta 20 vuotta

11.10.1997. Suomen jalkapallomaajoukkue oli vuoden 1998 MM-karsintalohkossa pisteen Unkaria jäljessä ennen viimeistä kierrosta. Voitto keskinäisestä ottelusta olisi riittänyt kaksiosaiseen jatkokarsintaan.

Unkari-ottelua oli saapunut seuraamaan Olympiastadionille 30 000 katsojaa. Kaikki näytti vielä valoisalta, kun Suomi johti ottelua 1-0 Antti Sumialan maalilla. Ottelun lisäajalla tapahtui kuitenkin jotain käsittämätöntä.

Unkari sai kulmapotkun ja loppu on historiaa. Pallo pomppi Suomen maaliin, vaikka viisi viimeistä kosketusta palloon tapahtuivat suomalaispelaajien toimesta. Koko Olympiastadion hiljeni täydellisesti ja Unkari eteni 1-1 tasapelillä MM-jatkokarsintaan.

Jatkokarsinnassa Unkari kohtasi Jugoslavian, jolle se hävisi selkeästi kaksiosaisen ottelun numeroin 5-0 ja 7-1.

Se oli lähellä silloin. Kyllä tämä silti hiljaiseksi vetää vieläkin! Katso video ja palaa Olympiastadionin lokakuiseen iltaan.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

23 Kommentit

  1. Kyllä se kannattaisi – Seuranneissa lisäkarsintapeleissä Jugoslavia möyhi Unkarin 7-1 ja 5-0 maanrakoon joten ei se Unkarikaan sinne kisoihin koskaan päässyt

  2. Kaikki paikalla olleet ja muutkin futiksen ystävät muistavat tuon ikuisesti….vahinko…en muista mistä tuo tolkuton lisäaika tuli mutta dumari jatkoi peliä tasoituksen jälkeen pari minuuttia aivan kuin hyvittäen Suomea ja yksi tilanne saatiinkin ..Litmanen toipui järkytyksestä ensimmäisenä ja nouti pallon keskelle ja kiirehti kundeja vielä yrittämään…

  3. Mun ensimmäinen maaottelu paikan päällä 12-vuotiaana ja kyllä oli tyhjä olo ton maalin jälkeen vielä pitkään…
    Tosin tätä ”traumaa” aina hehkutetaan jättäen sopivasti mainitsematta, että voitto kyseisestä ottelusta ei olisi antanut juurikaan edes mahdollisuuksia päästä kisoihin, sillä jatkokarsinnassa Jugoslavia murjoi Unkarin ja sama kohtalo olisi hyvin todennäköisesti kohdannut Suomea…
    Paljon totuudenmukaisempi trauma on ne karsinnat jossa alussa voitettiin Turkki vieraissa ja kotonakin johdettiin jo 2-0… Muurisen aikakautta kun Litmanen, Hyypiä, Niemi ja muut oikeesti maailmantähdet johti maajoukkuetta… Ehkäpä maajoukkuetasolla ja kansainvälisesti kokeneempi valmentaja olisi onnistunut viemään tuon joukkueen kisoihin… myöhemmin sitten kun materiaali ei ollut ihan tuon kokoonpanon luokkaa Hodari luotsas yhden maalin päähän kisoista… (päätösottelu Portugalia vastaan vieraissa, voitolla kisoihin peli päätty 0-0)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here