Historiallinen VAR-tuomio nousi puheenaiheeksi, kun Real Madrid kaatoi Ajaxin jalkapallon Mestarien liigassa keskiviikkona.

Ajax sai pallon madridilaisvieraiden verkkoon ottelun 38. minuutilla, kun Nicola Tagliafico puski irtopallon ohi Thibaut Courtoisin. Erotuomari Damir Skomina kuitenkin päätti tarkistaa asian videolta, ja kaikkien yllätykseksi hän hylkäsi ottelun avausmaalin VAR-tarkistuksen jälkeen.

Runsaasti puhuttanut tilanne oli ensimmäinen kerta Mestarien liigan historiassa, kun VAR-videojärjestelmää käytettiin maalitilanteessa. Ottelun jälkeen UEFA päätyi perustelemaan tuomiota Twitterissä.

– Erotuomari havaitsi, että Dušan Tadić oli paitsioasemassa ja häiritsi maalivahtia estäen häntä pelaamasta tai pystymästä pelaamaan pallo, kun pusku tapahtui. Tämä oli linjassa VAR-protokollan kanssa ja maali hylättiin oikeutetusti, ja tuomioksi muutettiin vapaapotku.

Kyseenalainen tuomio nousi lopulta ratkaisevaan asemaan, sillä Real Madrid voitti ottelun maalein 1-2. Maalinteossa onnistuivat Ajaxin Hakim Ziyech, Realin Karim Benzema sekä vieraiden voittomaalin 87. minuutilla viimeistellyt Marco Asensio.