Varovaista valintaa Eurooppa-liigaan

Torstai on perinteisesti epätoivoa täynnä, mutta ennen kaikkea se on Eurooppa-liigapäivä. Eurooppa-liigassa tavallaan säästellään, mutta tavallaan ei säästellä pätkääkään. Euroopan huippuliigan karvalakkimalli ansaitsee kuin ansaitseekin varovaista panostusta osakseen.

Galatasaray-Benfica

Turkin liigassa mukavia piristymisen merkkejä osoittanut Galatasaray saa tänään vieraakseen Benfican ryhmän, joka ei liikaa turhanpäiväisiä esittelyjä kaipaile. Benfican pojat olisivat varmasti tällä hetkellä huomattavasti mieluummin Mestarien liigan pudotuspeleissä, mutta jos ei kentällä tapahdu tarpeeksi asioita, jää haave kyseisistä pudotuspeleistä vain märäksi läntiksi Ronaldo-boksereihin.

TSEKKAA TÄMÄ:

Galatasaray on ollut etenkin talvitauon jälkeen kovassa vireessä; se on edennyt tauon jälkeiset seitsemän virallista otteluaan saldolla 6-1-0 ja mättänyt kyseisissä matseissa yhteensä 18 maalia. Maalinteko ei ole ollut kotikentällä ongelma syksylläkään, tosin omaa päätä on syytä varjella joissakin tilanteissa huomattavasti tunnollisemmin.

Galatasaraylla ei merkittävämpiä kokoonpanohuolia tänään ole. Joukkue menetti Rodriquesin talvitauolla Saudi-Arabian suuntaan, mutta sai maalinsylkijä Diagnen Kasimpasasta, joten tulivoimaa pitäisi yläkerrasta löytyä.

Portugalin mestaruudesta tiukasti Porton ja Sportingin kanssa taisteleva Benfica murskasi edellisessä kotimaisen sarjan myräkässään Nacionalin peräti 10-0, viimeisestä kahdeksasta matsista on voitettu seitsemän. Benfica on tyrkkinyt viimeisessä viidessä Portugalin liigan matsissaan peräti 22 maalia, ja kun maalinteko ei ole ollut ongelma vieraissakaan, voidaan ryhmän sanoa olevan kohtalaisessa iskussa.

Benfica ei pääse Turkkiin aivan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä sivussa lojuvat enemmän tai vähemmän tärkeistä pelaajista puolustajat Jardel, Grimaldo ja Conti, keskikenttäveivari Fejsa sekä hyökkäyspään kujeilijat Jonas ja Pizzi. Jonaksen, Pizzin sekä Grimaldon poissaolojen mukana joukkueen kotimaisen sarjan maalintekovoimasta lähtee peräti 20 byyriä, mutta kun alakerrastakin löytyy poissaoloja ja hyökkäyksessä sinkoilee muun muassa joukkueen maalikuningas Seferovic, näen joukkueen osuvan maalipuiden väliin.

Pelivalinnat

Ensimmäisen osaottelun varovaisuus sekä Benfican pienoiset yläkerran puutteet syövät hieman innostustani, mutta olen omissa papereissani vakuuttunut vähintäänkin kahden maalin illasta. Myös Slavia Prahan matsi kiehtoo, ja muodostankin pikkiriikkisen riskikkäämmän tuplan, joka pitää sisällään seuraavat valinnat:

Galatasaray-Benfica yli 2 maalia (1,55)
Slavia Praha-Genk yli 2 maalia (1,58)

Vähintään kolmella maalilla kohde osuneeksi, tasan kahdella maalilla valinnan kerroin pamahtaa lukemaan 1,00 ja alle kahdella maalilla kohde metsään.

Sellaista. Pelionnea ja peli-iloa kaikille pelaileville.

Lisää Eurooppa-liigakertoimia tästä!

Edellinen artikkeliVideo: Historiallinen VAR-tuomio puhuttaa – menikö tuomio oikein?
Seuraava artikkeliFutisherkkua tarjolla – La Liga näkyy ilmaiseksi viikonloppuna!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän