Video: Faniryhmät yhdistivät voimansa ja saivat lajiliiton tyrannian taipumaan

Australialaisilta faniryhmiltä voi ottaa mallia Suomeenkin, mikäli Palloliiton sakkosanktiokinkerit ja muu uhkailu pyrkii nousemaan kasvavan lajikulttuurin rasitteeksi. Yhdistykää ja kaatakaa tyrannia.

Paikalliset mediat ja eritoten Sunday Telegraphin urheilutoimittaja Rebecca Wilson ovat ottaneet AFL-liigan kannattajaryhmät mustamaalauksen kohteeksi syyttäen eri ryhmiä mm. väkivaltaisuuksista ilman minkäänlaisia todisteita. Tilanne kärjistyi, kun Sunday Telegraph julkaisi ison artikkelin, jossa listattiin väkivaltaiseksi väitettyjä kannattajien nimiä ja kuvia jopa alaikäisiltä. Lumipalloefektin lailla kasvaneessa sekasortotilanteessa faniryhmiä verrattiin jopa Pariisin terroristi-iskut tehneisiin terroristeihin.

Enemy of Soccer — Jalkapallon suurin vihaaja -tittelin itselleen ansainnut Wilson on muun muassa väittänyt, että ryhmien väitettyjen väkivaltaisuuksien takia lapsiperheet eivät uskalla kulkea ottelupäivinä kaduilla ja faniryhmittymät ovat lähtökohtaisesti pahantahtoisia. Tämä siis kaikki urheilutoimittajalta, joka ei ole koko uransa aikana kirjoittanut jalkapallosta yhtään positiivista artikkelia.

”Fanit voivat elää ilman jalkapalloa, mutta jalkapallo ei voi elää ilman faneja”

Kun vielä Australian jalkapalloliitto FFA asettui kannattajaryhmiä vastaan tekivät nämä toisiaan useimmiten paheksuvat ryhmät jotain odottamatonta. Ne yhdistivät voimansa ja saivat lopulta pakotettua FFA:n polvilleen boikoteilla ja tyhjillä katsomoilla. Koska totuus kun kuitenkin on, että kaupallisella rahalla toimivat pääsarjat lajiliittoineen tarvitsevat näitä kannattajaryhmiä sekä intohimoisia faneja katsomoihin ja luomaan kulttuuria sekä tunnelmaa.

Laji, jossa ei ole kannattajakulttuuria ei ole mainosrahan arvoista, ja kuten alla olevassa Copa90:n videossa sanotaankin hienosti: ”fanit voivat elää ilman jalkapalloa, mutta jalkapallo ei voi elää ilman faneja.”

Katso dokumentti koko sotkusta alta.

[vc_video link=”https://youtu.be/r4dIxMaDoP4″]
Edellinen artikkeliPuoliaika.com otteluennakko: AS Roma – Real Madrid
Seuraava artikkeliMidtjylland voitti Manchester Unitedin – Katso ottelun kooste

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän