Chilen kohupuolustaja Gonzalo Jara nousi jälleen otsikoihin, kun Chile ja Uruguay kohtasivat Copa Americassa.

Copa American C-lohkon päätösottelu päättyi lopulta Uruguayn 1-0 voittoon, jonka myötä se voitti koko lohkon. Niin ikään jatkoon edenneen Chilen kaatoi 82. minuutilla syntynyt maali, josta vastasi konkarihyökkääjä Edinson Cavani.

Ottelun puhuttavin tapahtuma ei kuitenkaan ollut sen lopputulos tai Cavanin iskemä maali, vaan toisella jaksolla kentälle juossut katsoja. Lukuisat järjestyksenvalvojat eivät kyenneet pystäyttäämään kananaamio päässään häröillyttä katsojaa, mutta Chilen kohupuolustaja Gonzalo Jara sen sijaan pystyi.

Hetken tilannetta sivusta katsellut Club Estudiantes de la Platan puolustaja potkaisi katsojaa tylysti säärille, jonka myötä kanan lento loppui lyhyeen. Tilanteen jälkeen Uruguayn tähtipelaaja Luis Suarez vaati suureen ääneen rangaistusta Jaralle, mutta erotuomari Raphael Clausilta ei varoitusta irronnut.

Katsojan menon pysäyttänyt Jara ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa esillä erikoisten tempaustensa vuoksi. Jalkapallofanit ympäri maailman muistavat varmasti vuoden 2015 Copa American ottelun, jossa kohtasivat niin ikään Chile ja Uruguay.

Silloin tuliseluinen Jara nimittäin työnsi sormensa eilisen ottelun ratkaisseen Cavanin takapuoleen, saaden tämän hermostumaan ulosajon arvoisesti. Tuolloin Chile voitti ottelun ja eteni lopulta aina mestaruuteen saakka, Jaran saadessa kolmen ottelun mittaisen pelikiellon.