Feyenoord myllytti Ajaxin maan rakoon peräti maalein 6-2, kun joukkueet kohtasivat legnedaarisessa klassikko-ottelussa.

De Klassieker -nimellä Hollannissa tunnettu Feyenoordin ja Ajaxin välinen mittelö tarjosi tapahtumia alusta lähtien. Surkean ottelun pelannut Ajax karkasi 0-1 johtoon 8. minuutilla, kun tanskalaiskeskikenttäpelaaja Lasse Schoene osui maalipuiden väliin komealla vaparilla.

Vaikka Hakim Ziyechkin osui avausjaksolla amsterdamilaisille, lähdettiin puoliajalle isäntien 3-2 johdossa.

Toisella jaksolla Feyenoord meni menojaan, iskettyään pallon vielä kolmesti Andre Onanan selän taakse. Ottelun tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi uransa viimeisen De Klassikerin pelannut Valioliiga-legenda Robin van Persie, joka iski kaksi maalia.

Sunnuntain ottelu oli Ajaxille historiallisen surkea, sillä tilastopalvelu OptaJohanin mukaan Feyenoord on mättänyt viimeksi amsterdamilaisten verkkoon vähintään kuusi maalia vuonna 1964.

Ajax on päästäyt kahteen edelliseen liigaotteluun yhteensä 10 maalia, kun taas kauden alkupuoliskolla joukkue päästi 17 otteluun vain 8 maalia.