Veikkausliigassa tasapelikierros – Vaasassa maalijuhlat

Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina 6.8. kolme ottelua.

HJK ja FC Lahti päätyivät Helsingissä maalittomaan 0-0 tasapeliin ja samoihin lukemiin päättyi myös Maarianhaminassa pelattu IFK Mariehamn – SJK ottelu.

Vaasassa sarjan pohjalla majaileva PS Kemi oli lähellä todellista yllätystä, mutta VPS onnistui nousemaan aivan ottelun lopussa 3-3 tasapeliin. PS Kemi hyödynsi VPS:n virheet omalla alueella ja siirtyi lyhyessä ajassa 2-0 johtoon Momodou Ceesayn ja Rasmus Karjalaisen maaleilla. Joonas Vahtera toi juuri ennen taukoa Vepsun maalin päähän.

Toisen puoliajan alussa Juho Lähde toi VPS:n tasoihin upean kuvion päätteeksi. PS Kemin Albion Ademi vei Kemin jälleen johtoon liigauran ensimmäisellä maalillaan. Markus Jürgenson puski kuitenkin VPS:n 3-3 tasoitusmaalin viimeisellä peliminuutilla ja näin Vaasassa päädyttiin pistejakoon.

HJK johtaa Veikkausliigaa kymmenen pisteen erolla Vaasan Palloseuraan, kun pelaamatta on 13 kierrosta. Taistelu mitalisijoituksista tiivistyi entisestään ja siitä kertoo se, että sijoilla 2-8 majailevat seurat ovat kuuden pisteen sisällä toisistaan. HIFK ja JJK taistelevat suoran putoajan paikasta.