Veikkausliigassa poikkeuksellisen alhainen onnistumisprosentti pilkuissa

Veikkausliigassa Puoliaika

Veikkausliigassa on kuluvan kauden aikana nähty poikkeuksellisen surkeaa toimintaa rangaistuspotkujen osalta – ainakin kenttäpelaajien näkökulmasta.

Muun muassa Ruudulle Veikkausliigaa ja CMorelle Mestarien liigaa selostava Kim Kallström teki sunnuntaina Twitterissä erittäin mielenkiintoisen huomion: Veikkausliigassa on lauottu tällä kaudella 22 rangaistuspotkua, joista vain 12 on mennyt maaliin! Tämä antaa laukojien onnistumisprosentiksi vain 54,5, joka on merkittävän alhainen.

Perspektiiviin lukema asetttuu, kun sitä vertaa Espanjan La Ligan viime kauden vastaavaan lukemaan, joka oli 121 lauotun pilkun jälkeen yli 83 prosenttia. Kesusteluun osallistui myös Viasatin ja Ruudun puolella jalkapalloa selostava Mikko Aaltonen. Hänen mukaansa rangaistuspotkun tilastollisen maaliodottaman mukaan 8 / 10 rangaistuspotkua menee maaliin.

Viimeksi Veikkausliigassa nähtiin epäonnistunut pilkku juuri sunnuntaina, kun takaisin sarjakärkeen nousseen Ilveksen Mika Hilander onnistui torjumaan IFK Mariehamnin Keaton Isakssonin pilkun.

Veikkausliigassa ei ole juhlittu pilkkumaaleilla

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

– – – – – –

Katso myös: Klassikkovideo: Mario Balotellin röyhkeä tuuletus vuoden 2012 EM-kisoissa

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here