Veikkausliiga päättyy runkosarjaan – HJK lähes varma Suomen mestari 2020!

Yhä epävarmemman terveystilanteen ja uuden karanteenitapauksen vuoksi Veikkausliigan hallitus ilmoittaa, että Veikkausliigan kausi 2020 päättyy runkosarjaan.

Palloliiton hallitukselle tehty esitys sarjan jatkamisesta marraskuun loppuun vedetään pois. Runkosarjan tulokset jäävät sarjan lopullisiksi tuloksiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että HJK on lähes varma mestari. Kakkosena olevalla KuPS:lla on niin paljon huonompi maaliero, että kauden lopussa täytyy tapahtua valtava ihme, jos sijoitukset vielä muuttuvat.

RoPS putoaa Ykköseen tulevaksi kaudeksi. Kaikella todennäköisyydellä TPS puolestaan karsii Ykkösessä toiseksi selviytynyttä joukkuetta vastaan (AC Oulu, KTP tai FF Jaro). Turkulaisilla on vielä seitinohut sauma nousta IFK Mariehamnin ohi kymmenenneksi.

Kausi päättyy ke 4. marraskuuta

Veikkausliigan hallitus teki keskiviikkona 28.10. päätöksen, jonka mukaan loppusarjojen ehdoton takaraja on 30.11. Tämän muutoksen vahvistamisesta Veikkausliigan hallitus teki eilen esityksen Palloliiton hallitukselle. Samassa kokouksessa päätettiin, että maajoukkueiden FIFA-päivinä (9.-18.11.) voidaan pelata liigaa maksimissaan yksi kierros.

Myöhään keskiviikkoiltana tulleen tiedon mukaan yhdessä Veikkausliigan seurassa osa pelaajista on altistunut koronavirukselle ja määrätty karanteeniin. Tämä oikeuttaisi seuran siirtämään ottelun pelattavaksi karanteenin jälkeen. Ottelun siirtyminen eteenpäin siirtäisi myös samanaikaisesti pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta eteenpäin.

Siirto tarkoittaisi, että loppusarjoja päästäisiin pelaamaan vasta 19.11. Tämä kaventaisi loppusarjojen aikaikkunaa niin paljon, että loppusarjoja ei ole mahdollista pelata loppuun 30.11. mennessä.

Veikkausliigan päätöskierros on merkitty pelattavaksi keskiviikkona 4.11. klo 18:30.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here