VAR saapuu Suomeen vuonna 2022, mutta halvaksi se ei tule

VAR-järjestelmän apuun luotetaan jatkossa myös Suomen kentillä. (Kuva: Getty Images)

VAR saapuu Veikkausliiga-tuomareiden avuksi vuonna 2022, kertoo Savon Sanomat. Järjestelmän hinta saattaa nousta jopa miljoonaan euroon.

VAR-järjestelmää on toistaiseksi kokeiltu yhdessä Turussa pelatussa ottelussa, jossa järjestelmään kuului kaksi pääkameraa, maalien takana olleet kamerat sekä rangaistusalueiden reunoille sijoitetut kamerat.

Kuuden kameran lisäksi VAR tarvitsee toimiakseen sitä käyttävät erotuomarit sekä asianmukaiset oheistilat. Tästä johtuen VAR:ia ei saada Suomeen aiemmin, vaikka maailmalla se onkin jo käytössä.

Tuomarien kouluttamiseen menee puolisen vuotta ja järjestelmän rakentamiseen toinen samanlainen aika. Lisäksi VARia pitää testata ja harjoitella ennen kuin se voidaan ottaa käyttöön. Fifalla on VARille tarkat säännöt, Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä sanoo.

Aikataulusta puhuttaessa kyse ei ole pelkästä koulutuksesta ja säännöistä, vaan myös rahoista. Tästä muistuttaa Savon Sanomien jutussa myös Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

– On arvioitu, että systeemi maksaa kaudessa vähintään puoli miljoonaa euroa, eikä seitsennumeroinen lukukaan ole kaukana liigan vuosikuluissa. Kamerat, niiden käyttäminen ja ylläpito maksavat. Lisäksi erotuomarien määrä kasvaa neljästä kuuteen, kun VAR-miehet liittyvät otteluiden tuomaristoon.

VAR saapuu Suomeen vuonna 2022

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

– – – – – –

LUE MYÖS: Takavuosien suurseura myynnissä – hinta 20 senttiä!

Edellinen artikkeliVideo: Uros Racic teki häikäisevän osuman Portugalin liigassa
Seuraava artikkeliSuper Cupissa vastakkain Valencia ja Real Madrid

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän