Valintoja MM-karsintaan

MM-karsintaviikonloppu tarkoittaa tiivistä nivusfiilistelyä matsien äärellä, ja mikäs on fiilistellessä, kun tarjonta on laajaa kuin Frederikin musiikkikattaus. 

Turkki – Norja

MM-karsintojen lohko G elää kuumottavia vaiheita, kun kuuden kierroksen jälkeen 11 pisteessä kikkaileva Turkki saa vieraakseen 13 pistettä haalineen lohkokakkosen Norjan. Hollanti johtaa lohkoa niin ikään 13 pisteellä. 

Hieman epävakailla peliesityksellä edennyt Turkki on aiheuttanut Norjalle toistaiseksi karsintojen ainoan tappion viemällä pisteet Norjassa 0-3 lukemin. Norja on venynyt kotonaan hienoon tasapeliin Hollannin kanssa, Turkki puolestaan menetti arvokkaita pisteitä hölmöilemällä kotijohtonsa 2-2 tasapeliksi ajassa 90+7 Montenegroa vastaan. 

Turkkilaiset janoavat voittoa, ja nyt jos koskaan se on otettava, mikäli kisat kiinnostavat. Turkin merkittävimmät poissaolot keskittyvät puolustaja Söyuncun pelikieltoon sekä  hyökkäyspäässä häärivien Karamanin ja Unalin nokkahuilukomennuksiin. Poissaolot eivät kuitenkaan ole millään tavalla liian häiritseviä, sillä muun muassa Tufan, Yilmaz ja Calhanoglu ovat viimeisten tietojen mukaan täydessä iskussa. 

Norjan tilanne on huomattavasti heikompi. Sivussa lojuu valtaisa määrä veivareita, kun runkomiehistä poissaolollaan loistavat muun muassa puolustajat Ajer ja Svensson, keskikentällä rimpuilevat Midtsjo ja Berge sekä hyökkääjät King, Haaland ja Sorloth. Haaland ja Sorloth ovat pyssyttäneet Norjan 12 MM-karsintamaalista kahdeksan. 

Pelivalinta

Tulikuuman turkkilaisyleisön edessä on aina sangen kettumaista pelata. Vallitseva kokoonpanotilanne ja Turkin kotietu kääntävät meikäläisen vaakaa sinällään normioloissa napsun heikomman Turkin suuntaan. Turkki Draw no bet kertoimella 1,63 kelpaa lapulle, tasapelillä kohde siis mitätöityy. 

Muodostan tällä kertaa singleä riskikkäämmän tuplan ja survon Turkin kaveriksi liuskalle valinnan Kazakstan-Bosnia yli 2 maalia kertoimella 1,61. Tasan kahdella maalilla valinta mitätöityy. 

Kaikki kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here