UCL-ennakko: Barcelona v Atletico Madrid

Champions_league

 

Toisessa UCL:n puolivälierässä vietetään espanjalaista iltaa, kun Camp Noulla vastakkain asettuvat La Ligan kaksi kärkijoukkuetta – Barcelona ja Atletico Madrid. Tällä kaudella seurat ovat pelanneet vastakkain kolme kertaa, jokaisella kerralla päätyen ratkaisemattomaan. La Ligassa joukkueet kohtasivat huikean intensiivisessä ottelussa tammikuussa, jossa Atletico osoitti pystyvän kilpailemaan Barcan kanssa tasapäisesti myös liigapeleissä. Viimeisin peli päättyi kiikareihin, 0-0.

Viikonlopun ottelussa Barca voitti paikalliskilpailijansa Espanyolin vieraissa 1-0 Leo Messin rankkarilla. Messi on iskenyt 8 maalia viimeiseen neljään liigaotteluun. Barcan ”kymppi” onkin luonnollisesti tämän UCL-parin seuratuin pelaaja. Atletico voitti puolestaan Athletic Bilbaon vieraissa 2-1 ja säilytti yhden pisteen etumatkan Barcaan La Ligan kärjessä. Nähtäväksi jää vaikuttaako kaksi tulikuumaa Mestarien Liigan mittelöä kummankaan joukkueen liigaformiin kauden loppumetreillä.

Barcelonalta poissaolijoita illan pelistä ovat varmuudella täytemiehet Isaac Cuenca ja Jonathan Dos Santos. Suurin menetys on viikko sitten loukkaantunut ykkösmaalivahti Victor Valdes. Kuluvaan kauteen Barcelona-uransa päättävä Valdes on pelannut siis viimeisen pelinsä sinipunaisten riveissä ja tuuraajana toimii jo usean vuoden ajan penkkiä kuluttanut Pinto. Seuralegenda Carles Puyol on lähes varma poissaolija vaikka viralliseen rosteriin onkin merkattuna.

Atletin riveistä varmasti on sivussa Javi Manquillo, jolla ei normaaliin avauskokoonpanon olisi mitään asiaa. Suurin huolenaihe on eilisissä harjoituksissa loukkaantunut ykköspyssy, mielipiteet jakava Diego Costa. Espanjalaistunut brassi on valmentaja Diego Simeonen mukaan todennäköisesti sivussa avausosasta. Pelikieltoa kärsii keskikentän tärkeä Raul Garcia.

Ennakolta Barca lähtee ottelupariin hienoisena suosikkina, mutta Atletin kannalta helpottava seikka on toisen osan saaminen kotistadionilleen Vicente Calderonille. Barcelonan pelityylin tuntevat kaikki, joten pallonhallintaan täydellisesti luottava Tata Martinon joukko ei tarjoa yllätyksiä madridilaisille. Simeonelaiseen pelitapaan kuuluu aktiivinen prässi, kurinalaisuus, vahva kontaktipelaaminen ja muutamien tähtipelaajien yllätykselliset ratkaisut. Kurinalainen joukkuepuolustaminen nousee suureen rooliin ensimmäisessä osassa. Diego Costan puuttuessa Atleticolta keskitysten vaara laskee muutaman asteen. Puolustuspään erikoistilanteissa Barcelona on ollut perinteisesti vaikeuksissa fyysisiä nippuja vastaan. Toinen asia on toki se, jos Barca saa hurmion päälle ja katoaa näkösältä jo ensimmäisessä osaottelussa. Huomioitava seikka on myös Atleticolla piilevä etu kaukolaukauksissa. Barcelona ei kaukovetoja harrasta ja madridilaiset saattavat hyvinkin testailla Pinton formia yllättävistä paikoista. Erittäin mielenkiintoinen ilta luvassa.

Kuinka monta maalia Messi tekee? Tuleeko punainen? Laita betsit sisään tästä. Mikäli sinulla ei vielä ole Nordibetin tiliä, niin avaa se samasta linkistä ja lunasta 200% talletusbonus.

Edellinen artikkeliHIFK tiedottaa: Kimmo Kuhta palaa HIFK:iin
Seuraava artikkeliUCL-Ennakko: Manchester United v Bayern Munchen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän