Afrikan-mestaruuskilpailuissa nähtiin jälleen yllätys, kun monien papereissa yksi mestarisuosikeista ollut Marokko lähti laulukuoroon.

Etelä-Afrikka voitti Marokon numeroin 0-2 (0-0) Afrikan-mestaruuskilpailujen neljännesvälierissä San-Pédrossa, Norsunluurannikossa, tiistaina.

Ottelun avausjaksolla ei maaleja nähty. Voittomaaliksi jäänyt 0–1-osuma syntyi 57. minuutilla, kun Evidence Makgopa viimeisteli ollen rimaa hipoen pois paitsioasemasta. Ja sitten vielä 95. minuutilla Teboho Mokoena laukoi vapaapotkusta loppunumeroiksi 0-2.

Mokoeman osuma oli tyylikäs. Noin 20 metristä lähtenyt vapari sujahti millimetrin tarkasti vasempaan yläkulmaan ohi Marokko-maalivahti Bonon. Puolivälierissä Etelä-Afrikka saa vastaansa yllätysmaa Kap Verden.

Afrikan-mestaruuskilpailujen puolivälierät

Pe 2.2. klo 19.00 Nigeria – Angola
Pe 2.2. klo 22.00 Kongon demokraattinen tasavalta – Guinea

La 3.2. klo 19.00 Mali – Norsunluurannikko
La 3.2. klo 22.00 Kap Verde – Etelä-Afrikka

Afrikan-mestaruuskilpailut 2023 pelataan Norsunluurannikossa. Turnaus siirrettiin pelattavaksi alkuvuoteen 2024, sillä kesällä Norsunluurannikossa on sadekausi. Mukana oli 24 maata, jotka pelaavat kuudessa neljän maan alkulohkossa, ja finaali pelataan sunnuntaina 11. helmikuuta

KATSO MYÖS: Video: Isäntämaa Norsunluurannikko pudotti Senegalin – Franck Kessie ratkaisijana kahdella rankkarilla