Tärkeitä torjuntoja tehnyt Joronen: ”Pidimme voiton avaimia käsissämme”

Jesse Joronen pelasi hyvän ottelun Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen pelatessa Englannin kanssa 1-1 tasapelin.

Kuva: Yle

Jesse Joronen pelasi mallikkaan ottelun Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen maalivahtina, kun joukkue tasasi EM-karsintaottelussa pisteet Englannin kanssa maalein 1-1. Joronen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen, mutta hieman pettynyt tasapeliin.

– Johdimme kuitenkin peliä ja pidimme voiton avaimia käsissämme Englannin maaliin saakka. Lopussakin saimme luotua painetta heidän maalilleen. Hieman olemme pettyneitä, mutta piste Englantia vastaan kelpaa milloin tahansa, Joronen sanaili Yle Urheilun haastattelussa.

– Joukkue pelasi mielestäni loistavasti siihen nähden millainen vastustaja meillä tänään oli.

Suomen maalin ampui komeasti suoraan vapaapotkusta Mostagh Yaghoubi. Englannin tasoituksen sijoitti maalin edestä Saido Berahino. Joronen itse teki monta tärkää torjuntaa etenkin toisella jaksolla.

– Englannin tasoiset joukkueet rokottavat yhdestä nukahduksesta. Onneksi meillä oli yksi alla ja puolustimme hyvin heidän punaiseen korttiinsa saakka. Sen jälkeen peli helpottui osaltamme.

Joronen viittasi Englannin kippari Andre Wisdomin 74. minuutilla saamaan suoraan punaiseen korttiin. Wisdom kenkäisi kaksinkamppailutilanteen jälkeen maassa makaavaa Tim Väyrystä.

20-vuotias Joronen pelasi kesällä Veikkausliigaa lainasopimuksella FC Lahdessa, mutta palasi varsin onnistuneen visiitin päätteeksi Lontooseen, jossa hän pelaa Fulhamin reservijoukkueessa. Sanan hyvistä otteista nuorten maajoukkueessa luulisi kiirivän myös Fulham-organisaation edustajille etenkin, kun vastassa oli Englanti.

– Sen verran monta avausta taisi mennä katsomon puolelle, että tästä tuli varmaan sellainen plus-miinus-nolla –suoritus, Joronen naureskeli.

Suomi on aloittanut karsinnat varsin hyvin, sillä joukkueen saldona neljästä ottelusta on kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Ainoa hieman kehnompi tulos tuli kotiottelusta Liettuaa vastaan, jossa joukkue jäi 2-2 tasapeliin.

– Olen tyytyväinen karsintojen alkuun, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Ensimmäinen Liettua-ottelu kaivelee, sillä se oli vielä hakemista. Nyt peli alkaa sujua ja vastustajat tietävät, ettei meitä pidä aliarvioida.

YLE

Edellinen artikkeliArsenal tekemässä toisenkin kovan kaappauksen Real Madridilta
Seuraava artikkeliPikkuhuuhkajat tasapeliin Englantia vastaan