EM-kisojen neljännesvälierät pyörähtivät käyntiin lauantaina. Kuilun partaalta jatkopeleihin noussut Tanska kaatoi Walesin ja etenee kahdeksan parhaan joukkoon.

— —
KATSO MYÖS: Futiksen EM-kisoja huipputarjouksilla!
— —

Tanska murjoi Walesin numeroin 0-4 (0-1) EM-kisojen puolivälierissä Amsterdamissa, Hollannissa, lauantaina alkuillalla.

Wales aloitti ottelun vahvasti ja sai luotua puolivaarallisia hyökkäyksiä. Tanska otti kuitenkin hiljalleen otetta, ja 27. minuutilla nähtiin avausmaali, kun 23-vuotias hyökkääjä Kasper Dolberg (kuvassa) vei Mikkel Damsgaardin syötöstä Tanskan 0-1-johtoon. Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty.

Heti toisen jakson alussa Tanska sai kuin lahjana lisämaalin. Walesin puolustus purki pallon kehnosti ja Dolberg tykitti lähietäisyydeltä lukemiksi 0-2. Tanskalle tämä ei riittänyt, vaan ottelun lopussa Joakim Maehle ja Martin Braithwaite tekivät vielä maalin mieheen, ja näin loppulukemat tylyt 0-4.

Tanska pelasi B-alkulohkossa, jossa Suomi ja Belgia ottivat siitä voitot. Viimeisessä ottelussa Tanska kuitenkin murjoi Venäjän numeroin 4-1 ja eteni nipin napin jatkoon. Samalla Tanskasta tuli historian ensimmäinen maa, joka eteni jatkopeleihin hävittyään kaksi ensimmäistä otteluaan.

Tanska kohtaa puolivälierissä voittajan ottelusta Hollanti-Tshekki. Ottelu pelataan Bakussa, Azerbaidzanissa, lauantaina 3. heinäkuuta.