Superagentti Mino Raiola – mies miljoonasiirtojen takana

Raiola Puoliaika

Raiola Puoliaika

Balotelli, Nedvěd, Bergkamp, Pogba ja Zlatan. Heistä jokaisen taustalla on jossain vaiheessa häärinyt mies nimeltä Mino Raiola – keinoja kaihtamaton agentti ja yksi jalkapallomaailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä.

Carmine Raiola syntyi Italiassa, mutta varttui perheensä kanssa Hollannissa. Hän työskenteli isänsä ravintolassa ja opiskeli lakia yliopistossa. ”Mino” pelasi myös jalkapalloa, mutta lopetti jo 18-vuotiaana huomatessaan, että urheilun hallinnollinen puoli kiinnostaa häntä enemmän.

TSEKKAA TÄMÄ:

Raiolasta tuli miljonääri vain 19 vuoden iässä, kun hän osti ja myi McDonald’s-ketjun ravintolan. Tämän jälkeen hän aloitti agenttiuransa Sports Promotions -nimisessä yrityksessä, jonka kautta oli järjestelemässä muun muassa Dennis Bergkampin siirtoa Ajaxista Interiin 1993.

Muutaman vuoden jälkeen Raiola päätti perustaa oman yrityksensä. Ensi töikseen hän junaili Pavel Nedvědin Sparta Prahasta Lazioon kesällä 1996. Seuraavan parinkymmenen vuoden aikana hän haali asiakkaikseen Zlatan Ibrahimovicin, Mario Balotellin, Robinhon, Paul Pogban, Romelu Lukakun ja Marco Verrattin kaltaisia supertähtiä. Raiola nettosi pelkästään Pogban silloisesta maailmanennätyssiirrosta 27 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Kahinaa ja mafiaa

Valtavien palkkioiden lisäksi agentin uralle on mahtunut kyseenalaisia otsikoita. Raiolaa tutkittiin pelaajasiirtojen epäsäännöllisyyksistä vuonna 2008 ilman tuomioita. Vuonna 2012 hän ajautui riitoihin managerilegenda Sir Alex Fergusonin kanssa, minkä seurauksena Paul Pogba siirtyi ilmaiseksi Juventukseen.

Raiola pääsi otsikoihin myös talokaupoillaan vuonna 2016, kun hän osti mafiapomo Al Caponen aiemmin omistaman kartanon Miamista.

Tällä hetkellä agentin listoilla on 63 pelaajaa, joiden yhteenlaskettu markkina-arvo on noin 500 miljoonaa euroa. Lukeutuupa hänen jalkapallomafiaansa myös muuan Huuhkaja-toppari Thomas Lam.

Katso Raiolan edustamien pelaajien koko lista tästä.

Lisää futisuutisia TÄÄLLÄ.

Edellinen artikkeliVideo: Tottenham-legenda Darren Andertonin unelmamaali Leedsin verkkoon
Seuraava artikkeliVideo: Raul Ruidiaz laukoi komean volleymaalin Meksikon liigassa – selostajalta kiihkeää huutoa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän