Suomen maajoukkuekeskikenttäpelaaja Rasmus Schüller siirtyy Yhdysvaltain MLS-liigaan

SchullerSuomen A-maajoukkueen keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller siirtyy Ruotsin Allsvenskanissa pelaavasta BK Häckenistä Yhdysvaltain MLS-liigaan Minnesota Unitediin. Sopimus on kaksivuotinen ja siihen kuuluu lisäksi optio kahdesta seuraavasta kaudesta.

– Hän on 25-vuotiaana parhaassa iässä, MNUFC:n päävalmentaja Adrian Heath iloitsee seuran verkkosivuilla.

– Hän on energinen, hänellä on hyvä vasen jalka ja hän on oikeastaan hyvä joka osa-alueella. Hän osaa taklata, riistää palloja, syöttää ja pelata eteenpäin – juuri sellainen box-to-box -pelaaja, jota etsimme, Heath jatkaa.

Schüller siirtyi Häckeniin kauden 2015 jälkeen ilmaisella pelaajasiirrolla. Minnesota Unitedin edustajat olivat seuraamassa Veikkausliigassa FC Hongan paidassa kaudella 2008 debytoinutta Schülleria viime syksynä. Minnesota oli perehtynyt Schülleriin myös kuvatallenteiden perusteella ja seura tykästyi suomalaispelaajan edesottamuksiin.

Häcken saa Schülleristä noin puolen miljoonan euron siirtokorvauksen. Ennen siirtoaan Häckeniin espoolaislähtöinen keskikenttäpelaaja edusti HJK:ta neljän kauden ajan. Suomen mestaruuksia kertyi tilille kolme.

MLS-kausi käynnistyy maaliskuun alussa.