SPL jakoi sakkoja: HIFK:n nousu, sekä HJK:n mestaruus eivät tulleet ilmaiseksi

Suomen Palloliiton kurinpitolautakunta on jakanut rangaistuksia loppukausien tapahtumista.

Suurimman sakon sai HIFK nousukarsintaottelustaan PS Kemiä vastaan. Sakon suuruus oli 2000 € ja syitä sakon saamiseen oli muunmuassa: mainosaitojen, ja penkkien rikkoitumiset, soihtujen sytyttämisestä katsomossa, sekä soihtujen heittäminen kentälle nosti myös sakon määrää.

HJK sai myös soihtujen sytyttämisestä KuPS-ottelusta sakkoja, mutta toisin kuin HIFK-pelissä satojen ihmisten kentällejuoksun sijaan katsomosta hyppäsi vain yksi fani kentälle. Tämä oli HJK:n viides tapaus jossa he olivat rikkoneet turvallisuusmääräyksiä menneellä kaudella. HJK:n sakot olivat 1750 €

Myös EIF- Jazz -ottelusta jaettiin sakkoja molemmille joukkueille. Kentälle oli heitetty lonkerotölkki, sekä ennen ottelua, että ottelun aikana katsomossa poltettiin soihtuja. EIF sai 1200 euroa, sekä Jazz 500 euroa.

Soihdut toivat myös VPS:lle sakot, sillä VPS – Jaro -ottelun päätyttyä kentälle juoksi noin 20 VPS:n fania ja he sytyttivät yheensä viisi soihtua. Sakkojen suuruus oli 800 €.

TPS sai puolestaan 500 euron sakot, kun vierasottelussa Fc Lahtea vastaan TPS:n fanit tuhosivat saniteettitiloissa irtaimistoa.

Allaolevassa videossa näkyy muutamat soihdut mitä HIFK-ottelussa heiteltiin, sekä fanien ryntäys kentälle.

 

 

Verrattuna muihin maihin, niin sakot soihduista ovet kohtalaisen isot. Olisi hauska kuulla, että kuinka paljon tästä Fenerbache – Galatasaray -ottelusta on sakkoja ropissut.