Sopupelaaja sai pelikieltoa – saa pelaa kuitenkin veikkausliigassa

Kuva: Javeri Galeano/ AP

El Salvadorin jalkapalloliitto lätkäisi Rovaniemen Palloseuran Victor Turciokselle puolen vuoden pelikiellon ottelumanipulaatiosta. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ei kuitenkaan ole vielä ottanut asiaan kantaa, kertoo MTV3.

El Salvadorin maajoukkueen kapteeni Victor Turcios on asetettu kotimaansa jalkapalloliiton toimesta puolen vuoden pelikieltoon. Rovaniemen Palloseuraa edustava keskikenttämies pelasi kuitenkin sunnuntaina seurajoukkueensa riveissä veikkausliigaa.

– Hän ei ole Suomessa pelikiellossa. Tilanne saattaa toki muuttua hyvinkin nopeasti, Palloliiton kilpailutoiminnon päällikkö Petteri Lindblom vahvistaa MTV3.fille.

TSEKKAA TÄMÄ:

– Olemme saaneet asiasta kirjeen El Salvadorin liitosta, mutta vain FIFA voi laajentaa pelikiellon kansainväliseksi, hän lisää.

Rovaniemen Palloseura valmistautuu tällä hetkellä lauantaina pelattavaan Suomen Cupin finaaliin. Joukkueelle tärkeä Turcios on vielä näillä näkymin päävalmentaja Kari Virtasen käytettävissä ROPS:n kauden tärkeimmässä ottelussa.

– Jos FIFAlta tulee meille kirje, jossa hänet on asetettu kansainväliseen kilpailukieltoon, laitamme me sen toimeen heti. Se on velvollisuutemme.

Turcios pelasi edellisen maaottelunsa El Salvadorin paidassa 1-5-tappiossa Yhdysvalloille heinäkuun lopussa. Turcioksen lisäksi liitto asetti elinikäiseen pelikieltoon peräti 14 A-maajoukkuepelaajaa.

Edellinen artikkeliTulevaisuuden karsintojen ylle synkkiä pilviä
Seuraava artikkeliJJK järjestää testileirin – käy kokeilemassa!