Skotlanti vahvoilla kotinurmellaan

Hampden Park toimii Celticin ja Rangersin valtataistelun järisyttämässä Glasgowssa neutraalina pelipaikkana kesän 2020 EM-kisoissa. (Kuva: Getty Images)

Futiksen EM-karsinnat lähestyvät huipennustaan, ja panokset tietyissä lohkoissa kovenevat betonisiksi. Joissakin lohkoissa taas panosta ei ole kunniaa enempää, mikä toisaalta sinällään riittää aina. Panostusviikko jatkaa kulkuaan mukavasti, ja mikä rasvaisinta, myös allekirjoittaneen tuplaushassuttelu on vääntäytynyt ties monennenko kerran finaalivaiheeseen seitsemän. Läpimeno numero 14 huutaa jo nimeään, ja nyt sitten katsellaan, onnistunko vastaamaan huutoon. Finaalivaiheen panos jäi lopulta normaalia selkeästi pienemmäksi lauantaisen kutosvaiheen liuskan mitätöidyttyä, mutta kyllähän tuo mahdollinen voittopotti kiinnostaa aina. Muodostan finaalivaiheen lirpakkeestani singleä riskikkäämmän tuplan, ohessa toinen tuplan valinnoistani.

EM-Karsinnat: Skotlanti – Norja

Lohkossa A ei juurikaan ylierektoivaa panosta enää ole, sillä Skotlanti ja Espanja matkaavat kisoihin, ja Norja jää etsimään uutta tulemistaan. Kuten jotkut ovat jo saattaneet huomata, lähtee Norja illan vieraspeliin Hampden Parkille suhteellisen siipirikkoisena, kun maaliruisku Haaland jää kokoonpanosta ulos telottuaan itseään. Kun myös avainpelaajat Martin Odegaard sekä Alexander Sorloth ovat erinäisistä syistä sivussa, on Norjan hyökkäyspää ohentunut merkittävällä tavalla. Elyounoussi tulee olemaan yläkerrassa varsin yksin.

Vahvalla kokoonpanolla illan myräkkään lähtevä Skotlanti haluaa päättää karsinnat fanaattista kotiyleisöä kiittävällä tavalla ja edelleen kotiareenalla maaleja päästämättä (kolmen karsintakotiottelun maaliero 7-0), ja näenkin Norjan kokevan vaikeuksia. Skotlanti kairasi Norjasta voiton myös vieraissa 1-2 lukemin, ja vaikka Norja pystyi tuolloin mukavasti maaliodottamaa luomaan, on yläkerta tänään niin radikaalisti ohentunut, että Espanjankin vakuuttavasti kotinurmellaan kaataneet isännät pääsevät jyräämään tutun pelikirjansa muodossa aina voittoon asti.

Pelivalinta

Skotlanti tasapeli ei vetoa kertoimella 1,59 kelpaa tuplauslapulle toiseksi osapuoleksi, toinen osapuoli puolestaan tulee Unkarin ja Montenegron välisestä väännöstä. Lisää aiheesta sivullani.

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua.

Edellinen artikkeliVideo: Peter Schmeichelilla menee hermot – heittää kentälletunkeutujan niskaperseotteella ulos kentältä 1993
Seuraava artikkeliVideo: Victor Osimhenilta uskomaton esityö – Khvicha Kvaratskhelia laukoi voittomaalin Napolille

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän