SJK teki kovan tempun sunnuntai-iltana Veikkausliigassa, kun joukkue haki vierasvoiton HJK:sta. Vieraiden kamerunilaishyökkääjä Tuco laukoi voittomaalin aivan lopussa.

SJK kaatoi vieraskentällä HJK:n numeroin 2-3 (1-0) Veikkausliigan Mestaruussarjan avauskierroksella sunnuntai-iltana. Klubi oli jo matkalla kotivoittoon, mutta SJK teki lopussa kaksi maalia.

David Browne vei Klubin johtoon heti 4. minuutilla, ja 1–0-numeroissa mentiin myös tauolle. SJK:n Cristian Valencia tasoitti 73. minuutilla, mutta Santeri Hostikka vei Klubin uudelleen johtoon 82. minuutilla.

SJK ei suostunut luovuttamaan, vaan Denys Olijnyk tasoitti rankkarista 86. minuutilla. Ja vielä ajassa 95. minuutilla SJK pääsi hyökkäykseen, ja Ariel ”Tuco” Ngueukam laukoi täydellisellä kudilla oikeaan nurkkaan 2–3-voittomaalin!

Kotitappio oli HJK:lle mestaruuskamppailun takia kova kolaus, sillä KuPS on nyt kolme pistettä edellä ja paremmalla maalierolla. SJK nousi puolestaan kahden pisteen päähän FC Interistä, ja näiden kahden joukkueen välillä ratkaistaneen pronssimitali. Ottelukierroksia on jäljellä neljä.

Tuco ratkaisee viimeisillä sekunneilla

Mestaruussarjassa ja Haastajasarjassa pelataan lokakuun aikana viisi ottelukierrosta.

Mestaruussarjan voittaja on Suomen mestari ja saa myös paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintaan. Sijoille 2.-3. päätyvät joukkueet sekä Suomen Cupin mestari saavat paikan Konferenssi-liigan karsintaan.

Runkosarjassa ykköspaikalla HJK:n ohi noussut KuPS on myös Suomen Cupin mestari kuluvalta kaudelta. Mikäli kuopiolaiset sijoittuvat Mestaruussarjassa sijoille 1.-3., myös neljänneksi sijoittuva joukkue saa paikan Konferenssiliigan karsintaan.