SJK julkaisi kolme uutta sopimusta – Vahid Hambo siirtyy Seinäjoelle

sjklogoSJK on solmimut kolme uutta pelaajasopimusta, kun Vahid Hambo, Joonas Sundman ja Kaine Sheppard liittyivät mukaan. Kaikkien kolmen sopimukset on SJK:lta satsauksia tulevaisuuteen. Joskin kaikista on varmasti jo iloa myös tällä kaudella.

Suomen lupaavimpiin hyökkääjätähtiin kuuluva 22-vuotias Vahid Hambo palasi Englannin Brightonista takaisin Suomeen ja solmi SJK:n kanssa sopimuksen, joka kattaa tämän kauden loppuun sekä kokonaan kauden 2018. Brightonissa hän kärsi vakavan loukkaantumisen, mutta on taas kuntoutumassa pelikuntoon.

– Olen tässä nyt pari kuukautta etsinyt uutta seuraa. Aluksi ulkomailta, mutta en ole loukkaantumisen jälkeen vielä ihan siinä kunnossa että olisi järkevää jäädä sinne. Suomessa minulla oli monta vaihtoehtoa, mutta SJK on lopulta paras kokonaisuus. Täällä on hyvät resurssit ja näissä olosuhteissa on hyvä päästä taas kuntoon. SJK myös oikeasti halusi minut tänne, joten tämä tuntui heti oikealta paikalta, kertoo Vahid Hambo.

– Tuskin minua kuitenkaan nähdään ihan heti kentällä, sillä aluksi pitää katsoa että kaikki on kunnossa ja haemme itseluottamusta takaisin. Pikkuhiljaa kovempaa ja kovempaa. Tänään oli ensimmäiset treenit ja hyvältä jo tuntui. Alkaa jo ihan odottamaan että pääsee pelaamaan, mutta ei pidä hosua sen kanssa, muistuttaa Hambo itseäänkin vielä lopuksi.

SJK:n oma kasvatti, puolustaja Joonas Sundman lähti 17-vuotiaana Englannin Valioliigaseura Aston Villan Akatemiaan, jossa hän vietti kaksi kautta, pelaten myös seuran reservijoukkueessa. Nyt 19-vuotiaan Sundmanin sopimus SJK:n kanssa kestää kauden 2019 loppuun saakka.

– Tosi hyvät fiilikset ja on todella iso asia tehdä sopimus oman kotikylän joukkueen kanssa. Kolme vuotta meni välissä Englannissa, mistä kahdella viimeisellä oli loukkaantumisia enkä päässyt pelaamaan niin paljoa kuin olisin halunnut. Mutta kyllä siellä kasvoi niin henkisesti kuin muutenkin. Varsinkin pelipaikalleni ominaisissa jutuissa olen kehittynyt siellä huomattavasti, kertoo Joonas Sundman.

– Pääsin aikoinaan jo 16-vuotiaanakin muutaman kerran edustuksen kanssa harjoittelemaan ja hyvin minut otettiin taas täällä vastaan joukkueen keskuudessa. Olen kyllä ollut kaikinpuolin hyvillä fiiliksillä harjoituksissa, iloitsee Sundman lopuksi.

Englannissa syntynyt, mutta myös Australian passin omaava, 23-vuotias hyökkääjä Kaine Sheppard tuli alunperin Seinäjoelle parin viikon mittaiselle testijaksolle. Erittäin tehokas viimeistelijä ja urheilullinen Sheppard, kirjoitti nimensä testijakson jälkeen 1+1 -muotoiseen sopimukseen.

– Ensivaikutelmani ovat olleet todella hyvät. Kaupunki on pieni mutta mielestäni kaunis ja ainakin minun oloaikanani aurinkokin on ollut suurimmaksi osaksi lämmittämässä. Seurassa kaikki ihmiset ovat ottaneet minut hienosti vastaan ja minua on kohdeltu täällä todella hyvin, kertoo Kaine Sheppard, joka muuttaa Seinäjoelle Australian Melbournesta.

– Harjoitukset ovat olleet myös erittäin hyviä. Niissä on kova intensiteetti ja ne on hyvin organisoituja. Tietenkään en ole vielä pelannut täällä, mutta joukkue tuntuu jo nyt hyvältä. Itse olen hyvässä kunnossa ja paperihommatkin pitäisi olla selvät, joten toivon että pääsisin joukkueen mukana jo Lappiin viikonloppuna, sanoo joukkueen kesken Dingle-lempinimellä kulkeva Sheppard lopuksi.

Jo aiemmin SJK teki sopimuksen 19-vuotiaan virolaismaalivahti Marten Ritsonin kanssa. Ritson on edustanut SJK:n junioreita ja Akatemiaa jo kaudella 2015. RItson on käynyt Seinäjoella myös lukiota ja puhuu suomea luontevasti.

– Aiemmin en jostain syystä saanut kansainvälistä pelilupaa, joten tällä kaudella treenasin välillä Viron pääsarjassa pelanneen Viljandin riveissä. Pääsin tekemään siellä debyytin pääsarjassa ja pelaamaan toisenkin ottelun, joten siinä mielessä sain siellä hyvää kokemusta. Mutta nyt minulla on tosi hyvät fiilikset että olen taas takaisin täällä. Haluan olla täällä, sillä tämä on ammattilaisjoukkue ja täällä on hyvä olla, kertoo Marten Ritson, joka pääsee Seinäjoella ottamaan oppia maanmieheltään Mihkel Aksalulta.

Edustuksen harjoituksissa on mukana myös omia Akatemia-pelaajia ja katseet on tämän kauden lisäksi vahvasti tulevaisuuden joukkueen rakentamisessa.

Uusien hankintojen myötä SJK on myös purkanut yhteisellä päätöksellä uruguaylaispelaaja Facundo Guichónin sopimuksen. Facundo pelasi SJK:ssa kaikki kilpailut mukaan lukien 17 ottelua ja teki niissä neljä maalia. SJK kiittää Facundoa kuluneesta alkukaudesta ja toivottaa onnea tuleviin haasteisiin.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!