Sixten Boströmille potkut – espanjalainen Manuel Roca SJK:n päävalmentajaksi

sjk hankki kolme uutta pelaajaa

sjklogoSJK tiedottaa verkkosivuillaan vaihtavansa päävalmentajaa. Sixten Boström vapautettiin tehtävistään ja SJK:n uusi päävalmentaja on espanjalainen Manuel Roca.

SJK:n hallitus kokoontui torstaina ja teki päätöksen irtisanoa Sixten Boström päävalmentajan tehtävistä. Samalla SJK:n valmennusryhmässä mukana olleet fysiikkavalmentaja Jaakko Nevanlinna ja mentaalivalmentaja Antti Peltonen irtisanottiin. Muu valmennus- ja taustaryhmä jatkaa.

– Tämä oli ikävä päätös, joita joskus urheilussa joudutaan tekemään. Haluan kiittää kaikkia kolmea tähän astisesta panoksestaan ja toivomme seurana heille hyvää jatkoa, sanoo SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi seuran verkkosivujen tiedotteessa.

– Päävalmentajan osalta otan itse seurajohtajana vastuun siitä, että emme pystyneet rakentamaan hänen tuekseen mahdollisimman nopeasti valmennustiimiä. Jo pidempään mukana olleiden Jaakko Nevanlinnan ja Antti Peltosen ostalta halusimme että valmennustiimin jäsenet ovat aina paikan päällä ja tämä ei heidän kohdallaan ollut mahdollista, jatkaa Sarajärvi.

SJK:n uutena päävalmentajana aloitti jo tänään perjantaina, espanjalainen Manuel Roca, joka on aiemmin toiminut valmentajana Espanjassa, Kyproksella ja Kreikassa. Hänellä on UEFA Pro-lisenssi ja hän puhuu äidinkielensä lisäksi englantia ja kreikkaa.

Hän on entinen ammattilaisjalkapalloilja, joka on edustanut muun muassa Real Madridia, Villarreallia ja Kreikan pääsarjan Panthrakikosia. 41-vuotias Roca siirtyy SJK:n päävalmentajaksi tämän kauden loppuun kattavalla sopimuksella. SJK palkkaa seuralle lisäksi uuden fysiikkavalmentajan, joka pyritään saamaan mukaan maajoukkuetauon aikana.

– Olen todella iloinen että olen täällä, yhdessä suurimmassa seurassa Suomessa. Olen täällä tekemässä kaikkeni tämän joukkueen eteen, en vain oman urani vuoksi. Tietenkin oma tavoitteeni on samanlainen kuin tämän seuran tavoite. Nousta mahdollisimman korkealle tasolle ja uskon että täällä se on mahdollista, kertoo SJK:n uusi päävalmentaja Manuel Roca.

– Tunnen SJK:n pelaajat jo aika hyvin. Olen seurannut heidän tekemisiään ja analysoinut joukkuetta. Tiedän että sarja on tasainen ja joukkueilla on monia erilaisia tyylejä pelata. Siksi haluan kehittää meidänkin joukkueen sellaiseksi, että pystymme reagoimaan erilaisiin pelityyleihin, joita vastustajilta on odotettavissa, kertoo Roca.

– Haluan että joukkue tekee kovasti töitä harjoituksissa. Yhteisen metodin. Haluan että kaikilla on Akatemiasta lähtien samanlainen työmoraali. Siitä ei ole mitään hyötyä joukkueelle, että puhumme asiasta palavereissa, vaan sen pitää näkyä myös harjoituksissa. Real Madridissa opin jotain voittamisen kulttuurista ja haluan tuoda sen saman mallin Seinäjoelle. Haluan että meillä kaikilla on yhteinen tavoite, jokaisella tässä seurassa ja joukkueessa, Roca sanoo.

– Kannattajille haluan vielä sanoa, että näin Helsingissä jotain sellaista mitä en ole nähnyt koskaan ennen. Joukkue oli häviöllä 4-0 puoliajalla, mutta silti tämän seuran kannattajat näyttivät tukensa omalle joukkueelle. Haluan että tämä positiivinen energia auttaa meidän joukkuettamme tekemään heidän eteensä kaikkensa, toteaa Roca lopuksi.

– Olimme kartoittaneet valmennustiimiin uusia jäseniä ja meillä oli useita vaihtoehtoja valmennusryhmään. Olimme tehneet kartoitustyötä jo puolitoista kuukautta. Rocaa olimme tuomassa tänne aluksi vahvaksi kakkosvalmentajaksi Boströmille sekä tulevien vuosien päävalmentajaksi. Nyt tätä päätöstä kuitenkin aikaistettiin, kertoo SJK:n puheejohtaja Raimo Sarajärvi.

– Roca on nähnyt nyt kaksi SJK:n peliä livenä sekä kaikki kauden ottelut nauhalta. Hän on tehnyt tarkat analyysit joukkueen pelistä sekä ongelmakohdista, joten hallituksen päätös palkata hänet päävalmentajaksi on tehty harkiten, päättää Sarajärvi.

SJK esitteli Manuel Rocan medialle tiedotustilaisuudessa OmaSp Stadionilla perjantaina.

Lähde: SJK:n verkkosivut

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!