Siirtohuhu: Manchester United Romelu Lukakun kintereillä

Generated by IJG JPEG Library

Generated by IJG JPEG Library

 

Vuosi alkaa kohta tulla päätökseensä ja tammikuun lähestyessä siirtospekulaatiot alkavat vallata palstamillimetrejä. Brittimediassa yksi huhumyllyn keskeisistä hahmoista on Everton-hyökkääjä Romelu Lukaku.

Englannin Valioliigaa aktiivisesti seuraavat ihmiset tietävät minkälaisten maalinteko-ongelmien kanssa sarjassa neljäntenä oleva Manchester United painii. Unitedin maalinteko on takkuillut koko syksyn, eikä suurta muutosta trendiin ole näkyvissä.

Manchester Evening News -lehden mukaan Evertonin Romelu Lukaku on kärkinimenä Unitedin hankintalistalla. Härkämäinen belgialainen on yksi Valioliigan armoitetuimmista maalintekijöistä ja varmasti kiinnostava pelaaja kaikille huippuseuroille.

 

Mitä Lukaku tarjoaa?

Isokokoinen Lukaku on väkivahva vääntäjä, jota vastaan yksikään puolustaja ei mielellään pelaa. Mies on myös nopea ja melko taitava hyökkäysvaunu, joka mielellään haastaa puolustajia murtautuessaan laatikkoon.

Lukakulla on painava vasemman jalan laukaus, jota mies käyttää hyvinkin yllättävistä kulmista. Unitedille Lukaku toisi selkeän kohdepelaajan hyökkäyksen kärkeen, joka vapauttaisi Anthony Martialin paineita maalinteosta ja antaisi nuorelle ranskalaiselle riittävästi lepoa.

Belgialainen on myös erittäin rohkea ja fyysinen pääpelaaja, eikä hän väistele maalineduskahinoissa.

 

Lukakun heikkoudet?

Vaikka Lukakulla on riittävän hyvä tekniikka, mieheltä nähdään silti liikaa tilanteita joissa pallo polttelee jalkoja. Yksinkertaisissa paikoissa Lukaku ajoittain hosuu liikaa ja vedot suuntautuvat stadion ylälehtereille.

Viimeistelykykynsä kanssa tällä jässikällä on vielä hiomista, mutta aktiivinen ja liikkuva pelityyli tuottaa yleensä riittävän määrän paikkoja maalimerkintään asti.

 

Mitä Lukaku maksaisi?

Evertonilla ei ole mitään kiirettä Lukakun myymisen kanssa, päinvastoin seura haluaa rakentaa miehen ympärille tulevaisuuden joukkuettaan kaikessa rauhassa.

Kärkimiehen hihaan liimattava hintalappu voi olla mitä vain 40-70 miljoonan punnan väliltä. Hintaa nostavat miehen ikä (22v) ja vuoteen 2019 ulottuva sopimus.

Everton tietää myös ManU:n valtavat taloudelliset resurssit ja tammikuussa tapahtuvissa siirroissa on ajankohdan takia aina lisäkustannus.

 

Toteutuuko siirto?

Jos Louis van Gaal todellakin on kypsynyt nykyisten hyökkääjiensä tehottomuuteen, saattaa Lukaku hyvinkin olla korvamerkittynä seuran prioriteettihankinnaksi.

ManU:n on maalivahti- ja puolustusosasto hyvässä kunnossa, keskikentällä tilanne on myös vakaa. Polttavin tarve manchesteriläisillä on laidalla sekä hyökkäyspäässä.

Mikäli seura lähtee tosissaan belgialaisen perään ja on valmis maksamaan Valioliigassa tasonsa osoittaneesta maalintekijästä riittävän ison summan, mahdollisuudet Lukakun siirtymiselle Old Traffordille ovat fifty-fifty.

Everton osoitti Chelsealle John Stones -siirtosaagan aikana, ettei Toffeesin kanssa pelleillä. Sinipaidat hylkäsivät kolme Chelsean tekemää tarjousta nuoresta timantistaan.

 

Lukakun parhaita paloja tältä kaudelta:

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here