Sensaatio EM-kisoissa – Sveitsi pudotti Ranskan rankkarikisan jälkeen!

Hallitseva maailmanmestari Ranska on lyöty! Sveitsi etenee EM-kisojen puolivälieriin. Maanantai-iltana pelattu trilleri huipentui rangaistuspotkukisassa.

— —
KATSO MYÖS: Futiksen EM-kisoja huipputarjouksilla!
— —

Sveitsi kaatoi Ranskan rankkarikisan jälkeen numeroin 3-4 (0-1) EM-kisojen neljännesvälieräottelussa Arena Nationalalla Bukarestissa, Romaniassa, maanantai-iltana.

Kenties suurin mestarisuosikki Ranska hallitsi hienokseltaan ottelua, mutta kaikkien yllätykseksi Sveitsi meni johtoon. Ottelua oli pelattu 15 minuuttia, kun Steven Zuber syötti vasemmalta laidalta ja Haris Seferovic puski pallon verkkoon, 0-1! Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty, mutta eniten ihmetytti Ranskan vaisu peliesitys.

Sveitsillä oli loistava tilaisuus lisätä johtoaan, kun pallo vietiin pilkulle 55. minuutilla. Ranskan tähtihyökkääjä Karim Benzema kävi vinkkaamassa maalivahti Hugo Llorisille jotain ennen rankkaria. Lloris torjui upeasti Ricardo Rodriguezin rankkarin, ja tilanne säilyi numeroissa 0-1. Mutta saman tien heilui verkko toisessa päässä. Benzema oli ilmiliekeissä ja painoi kaksi maalia neljään minuuttiin – molempiin maaleihin syötöt Kylian Mpabbelle! Toisessa maalissaan Benzema otti pallon uskomattoman taidokkaasti. Yhtäkkiä Ranska johti ottelua 2-1!

Viimeisen vartin maalikimara

Vartti ennen loppua nähtiin yksi kisojen upeimmista maaleista. Pallo pelattiin Paul Pogballe 20 metriin, ja sitten lähti täydellinen kuti oikeaan yläkulmaan, 3-1. Lähes kaikki luulivat, että peli oli taputeltu. Ei ollut! Sveitsin Seferovic teki pian tuon jälkeen illan toisensa ja kavensi numeroiksi 3-2. Ja vain hetki tuon jälkeen Sveitsi sai taas pallon maaliin, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi.

Sitkeä Sveitsi yllätti uudestaan kaikki, kun Mario Gavranovic laukoi 90. minuutilla kauniilla sijoituksella pallon vasempaan alapesään ja tasoitti numeroiksi 3-3! Lisäajan viimeisellä sekunnilla Ranskan vaihtomies Kingsley Coman tykitti pallon ylärimaan, mutta ei maaliin asti. Edessä oli jatkoaika ja rankkarikisa. Sveitsin kaikki viisi laukaisijaa onnistuivat, ja ratkaisuksi koitui Ranskan Mbappen epäonnistuminen

Sveitsi kohtaa puolivälierissä Espanjan. Puolivälieräottelu pelataan Pietarissa perjantaina 2. heinäkuuta.

Jos twiitti ei aukea, voit kokeilla avata sen TÄSTÄ.