Kamerunissa pelattavien Afrikan-mestaruuskilpailujen ensimmäinen finalisti on selvillä, kun Senegal etenee finaaliin.

Senegal kaatoi Burkina Fason numeroin 1-3 (0-0) Afrikan-mestaruuskilpailujen välierissä keskiviikkoiltana.

Sensaatiomaisesti neljän parhaan joukkoon edennyt Burkina Faso taisteli pitkään, mutta ennakkosuosikki Senegalin matka jatkuu finaaliin. Liverpool-tähti Sadio Mane nousi myös Senegalin kaikkien aikojen maalipyssyksi Henri Camaran rinnalle, kun molemmilla on kasassa 29 maalia maajoukkueessa. Camara teki osumansa 99 ottelussa, Manella on tällä hetkellä takanaan 86 ottelua. Mane mennee pian yksin kärkeen.

Keskiviikkoillan välierän avausjaksolla ei maaleja nähty. Toisella jaksolla verkko heilui, ja Senegal eteni voittoon. Mane teki 87. minuutilla läpiajosta loppunumerot 1-3.

Torstain toinen välierä on lähtökohdiltaan huipputasainen. Isäntämaa Kamerun saa vastaansa Liverpool-tähti Mohamed Salahin (kuvassa) johtaman Egyptin.