Afrikan-mestaruuskilpailujen kenties suurin mestarisuosikki, hallitseva mestari Senegal, aloitti kisataipaleensa vakuuttavalla voitolla.

Senegal kaatoi Gambian numeroin 3-0 (1-0) Afrikan-mestaruuskilpailujen C-lohkon avausottelussa maanantaina.

Pape Gueye laukoi kapteeni Sadio Manen syötöstä voittomaaliksi jääneen 1–0-osuman heti 4. minuutilla. Lamine Camara lisäsi johtoa toisen jakson alussa, ja sama mies viimeisteli 3–0-loppunumerot 86. minuutilla – ja hienolla tavalla viimeistelikin.

Pallo pelattiin Camaralle rankkarialueen ulkopuolelle, ja Camaralta lähti täydellinen kuti reppuun. C-lohkon toisessa ottelussa Kamerun ja Guinea pelasivat 1–1-tasapelin.

Norsunluurannikossa pelattavat Afrikan-mestaruuskilpailut käynnistyivät lauantaina 13. tammikuuta, ja finaali pelataan sunnuntaina 11. helmikuuta. Mukana on 24 maata, jotka pelaavat kuudessa neljän maan alkulohkossa.

KATSO MYÖS: Video: Kap Verde yllätti Ghanan Afrikan-mestaruuskilpailuissa – voittomaali lisäajalla

Lamine Camara tekee numeroiksi 3-0

Edellinen artikkeliVideo: Lord Bendtner tekee maalin heti 6 sekuntia vaihdosta tulemisen jälkeen Valioliigassa
Seuraava artikkeliFifa valitsi Lionel Messin vuoden parhaaksi pelaajaksi – loisto-otteet MLS:ssä riittivät valintaan