Rosenborgin maistukainen sauma

Keskiviikko ja Mestarien liiga. Myös HJK pelaa. Yhden voi aina imailla omiin, niin on sitten kivempi nasautella neljä byyriä toiseen päähän. Onnea ja ennen kaikkea taitoa HJK:n suuntaan, itse keskityn Norjassa tahkottavaan pyllymyräkkään.

Rosenborg – BATE

BATE Borisov ei meikäläisen ajatusmaailmassa ole enää takavuosien titaanisessa iskussa, pelaajamateriaali on kenties valahtanut aavistuksen verran kurahaaraisempaan suuntaan. Joukkue toki omaa suuren määrän rutiinimaista kokemusta Mestarien liigasta, mutten näe rutiinin riittävän huomisessa vierasmatsissa. BATE ei ole eurokentillä varsinainen vierasjoukkue ollut; 19 viimeisestä Mestarien liigan vierasmyräkästä on tarttunut mukaan ainoastaan neljä voittoa.

Rosenborg on alkukauden tökkimisen jälkeen löytänyt kotoisessa liigassa voittoisan tiensä, mutta sarjakärkeen on edelleen matkaa merkittävästi. Kaiken kaikkiaan joukkue on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi. Edellisellä Mestarien liigan karsintakierroksella kaatui Linfield yhteismaalein 6-0, mutten pidä pohjoisirlantilaisia varsinaisena mittarina näissä karkeloissa.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Valko-Venäjällä edettiin Rosenborgin pienoisessa komennossa, ja odottelenkin komennon olevan vielä selkeämpi keskiviikkona. Maalit kuitenkin ratkaisevat, ja BATE onnistui niistämään ensimmäisestä osaottelusta 2-1 voiton Igor Stasevichin sekä Maksim Skavyshin maaleilla. Rosenborgin tärkeän vierasbyyrin tuikki sisään Anders Konradsen.

Katselin koostetta ensimmäisestä osaottelusta ja sain vahvistusta tilastoille (pallonhallinta Rosenborgille 58-prosenttisesti, maalintekoyritykset Rosenborgille 17-6, vaaralliset hyökkäykset Rosenborgille 89-61). Norjalaisjoukkueen yläkerran syömähammas Alexander Söderlund on löytänyt oikeaan aikaan oivan vireen, ja mikäli miehelle saadaan kikkailtua keskiviikkona muutama tontti, tekee hän myös muutaman maalin.

BATE omaa omat vastahyökkäyssaumansa ja on aina vaarallinen, mutta jos Rosenborg malttaa keskittyä loppuun asti myös puolustamiseen, uskon norjalaisten etenevän jatkoon. BATE oli lähellä pudota jo edellisellä karsintakierroksella puolalaista Piastia vastaan, mutta viimeinen kymppi toisessa osaottelussa Puolassa pelasti Borisov-veivarit jatkoon. Myös huomenna kaikki on mahdollista – onhan BATE:nkin vire ollut mukiinmenevä – mutta itse näen kotiedun sekä Rosenborgin tämänhetkisen tason siivittävän norjalaiset jatkoon. Kummallakaan ryhmällä ei minkäännäköisiä merkittäviä poissaoloja ole.

Pelivalinta

Lähden liikkeelle aasialaisella tasoitusvedolla Rosenborg ah -1, kerroin 2,28 kelpaa lapulle. Itse asiassa kaikki yli lukeman 2,20 kurkottava kelpaa meikäläisen papereissa liuskalle. Norjalaisten maalin voitolla siis panos takaisin, vähintään kahden maalin voitolla lappu voitolliseksi. Muilla vaihtoehdoilla paskaa ja nakki käteen. Näen Rosenborgin iskevän ottelun avausmaalin, ja kun BATE joutuu 1-0 -tilanteessa pakettiaan avaamaan, on Hornelandin miehistöllä uusi iskun paikka.

Näinpä näin. Keskiviikkoiltana ollaan sitten joko jänisräikkä tai nakki kädessä. Loput valinnat löytyvät Facebook-sivultani. Onnea peleihin kaikille, jotka päättävät jotain pelailla.

Lisää Mestarien liigan karsintamatsien kertoimia tästä!

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here