Ykkösessä toiseksi sijoittunut RoPS ja Veikkausliigassa sijalle 11 sijoittunut AC Oulu kohtasivat karsintojen avausosaottelussa.

RoPS otti kotivoiton numeroin 2-1 (1-1) Veikkausliigan karsintojen avausosassa keskiviikkoiltana. Ratkaisu nähtiin aivan lopussa.

Vierasjoukkue meni johtoon 31. minuutilla, kun Denis Salanovic laukoi rankkarin sisään. Rovaniemeläisten maalitykki Simo Roiha kuitenkin tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin taukonumeroiksi 1-1.

AC Oululla oli paikka mennä uudestaan johtoon 57. minuutilla, mutta RoPS-molari Miikka Mujunen torjui tyylikkäästi Salanovicin illan toisen rankkarin. RoPS sen sijaan onnistui vielä kerran, kun Didis Lutumba-Pitah jakeli pallon Nino Roffelsenille, jonka tarkka kuti meni vasemman tolpan kautta sisään, 2-1. Pelikellossa oli 95 minuuttia, ja kotiyleisö riemuitsi!

KARSINNAT:
Ke 3.11. RoPS – AC Oulu 2-1
Su 7.11. klo 15:00 AC Oulu – RoPS

HJK voitti mestaruuden, KuPS otti hopeaa ja SJK pronssia. KTP putosi Ykköseen ja VPS puolestaan palaa Veikkausliigaan muutaman kauden tauon jälkeen.

Nino Roffelsen ratkaisee

— —
KATSO MYÖS: Video: Kroatian divarissa nähtiin tyly rankkarimaali – maalivahti äimän käkenä