Klassikkovideo: Robert Lewandowski ja viisi maalia yhdeksään minuuttiin!

Robert Lewandowski iski hurjat viisi maalia Wolfsburgin verkkoon kaudella 2015-2016. Tässä hän tuulettaa Mainitzia vastaan syntynyttä osumaa seuraavalla kaudella.

Tänään 31 vuotta täyttävä Robert Lewandowski teki käsittämätöntä historiaa syyskuussa 2015, kun Bayern München isännöi Bundesliigan kärkiottelussa Wolfsburgia.

Otteluun lähdettäessä Lewandowskin nimi löytyi hieman yllättäen vaihtopelaajien joukosta. Tauolla silloisen Bayern-valmentaja Pep Guardiolan oli kuitenkin tehtävä muutoksia, sillä puoliajalle marssittaessa tilanne taululla oli Daniel Caligiurin maalin ansiosta 0-1 vierasjoukkue Wolfsburgin eduksi.

Ratkaisuksi espanjalaisvelho Guardiola lähetti puolalaiskärki Lewandowskin kentälle, keskikenttäpelaaja Thiago Alcantaran tehdessä hänelle tilaa. Tästä vaihdosta alkoikin show, jota jalkapalloyleisö ei tule unohtamaan koskaan.

51 minuuttia taulussa ja Lewandowski ohjaa Thomas Müllerin tarjoilun päätteeksi pallon tyhjään rysään. Heti seuraavalla minuutilla puolalainen laukoi tulisella ja matalalla kaukolaukauksella isännät jo johtoon, ja 55. minuutilla oli jo hattutempun vuoro. Sen hän viimeisteli väkisin tolppalaukauksen ja maalivahdin torjunnan jälkeen pudonneesta kolmannesta irtopallosta. Hattutemppu oli Bundesliigan historian nopein: siihen kului ainoastaan 3 minuuttia ja 21 sekuntia!

Wolfsburgin puolustuksen toipuessa alle neljässä minuutissa syntyneestä hattutempusta aiheutuneesta shokista puolalainen vain lisäsi vettä myllyyn: 57. peliminuutilla Lewandowski tälläsi Douglas Costan keskityksen voimalla yläkulmaan, ja tasan tunnin kohdalla hän viimeisteli ottelun viidennen maalinsa upealla saksipotkulla.