Red Bull valloittaa Saksaa – oma farmijoukkue Bundesliigaan

Red Bull jatkaa Saksan valloitusta. Aiemmin RB Leipzigia hallinnoinut energiajuomajätti iski kyntensä nyt sarjanousija SC Paderborniin.

Saksan Bundesliigassa pelaava RB Leipzig on solminut yhteistyösopimuksen SC Paderbornin kanssa. Sen myötä sarjanousijasta tulee käytännössä viime kauden sarjakolmosen farmiseura, jossa Leipzig voi rauhassa kasvattaa omia nuoria talentteja. Yhteistyön myötä Paderborn menettää myös valmentajansa, sillä Markus Krösche siirtyy Leipzigin urheilutoimenjohtajan paikalle.

Leipzig ja Paderborn ovat sopineet pelaajatarkkailuun, markkinointiin ja pelaajakehitykseen liittyvästä yhteistyöstä.

Yhteistyösopimus on monellakin tapaa historiallinen ja eriskummallinen. Monilla Euroopan huippuseuroilla on kyllä farmiseuroja, mutta alemmilla sarjatasoilla. Leipzigin farmiseuran pelaaminen samassa sarjassa herättää runsaasti kysymyksiä sääntöjen noudattamisesta, sillä Saksan jalkapalloliiton sääntöjen mukaan samassa sarjassa pelaavien seurojen tulee olla täysin riippumattomia toisistaan.

Saksassa runsaasti vihaa keränneet Red Bull ja RB Leipzig tosin kiersivät säännöstöjä jo viime kaudella, kun Leipzig ja Red Bull Salzburg pelasivat samassa alkulohkossa Eurooppa-liigassa, vaikka saman omistajaportaan omistamat seurat eivät UEFA:n sääntöjen mukaan voi kilpailla samassa kilpailussa.

Vihaa Leipzigin joukkuetta kohtaan on helppo ymmärtää, sillä Saksassa seurat ja kannattajat puhuvat perinteisesti vahvasti liiallista kauapllistumista ja kaupallisten intressien palvelemista vastaan. Siihen kuvaan ei sovi lainkaan se, että Red Bull osti vuonna 2009 viidenneksi viidennellä tasolla pelanneen SSC Markranstädtin joukkueen, nostaen sen pikavauhtia Euroopan huipulle edustamaan energiajuomajättiä.

Sääntösyistä Leipzigin joukkueen virallinen nimi on RasenBallsoirt Leipzig (suom. ruohopallourheilijat), mutta kuten joukkueen valmentaja Ralf Rangnick lehdistötilaisuudessa lipsauttikin, on joukkueen nimi oikeasti Red Bull Leipzig.

Red Bull vai RasenBallsport?

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – – – –

Lue myös: Mestarien liigan perustaja on kuollut – Huuhkajat kunnioittaa hiljaisella hetkellä

Edellinen artikkeliMestarien liigan perustaja on kuollut – Huuhkajat kunniottaa hiljaisella hetkellä
Seuraava artikkeliVideo: Cristiano Ronaldo pamautti hattutempun – Portugali Nations Leaguen finaaliin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän