Ranska oli tyly isäntä Huuhkajille

Palloliitto logo

Ranska aloitti ottelun erittäin vahvasti ja Suomi oli ensimmäiset minuutit lähinnä vastaantulijana, mutta vaarallisia maalipaikkoja isännät eivät saaneet rakennettua. Ottelun kahdeksannella minuutilla Ranskan tähtipelaaja Franck Ribery osoitti, miksi hänet valittiin taannoin Euroopan parhaaksi pelaajaksi. Ribery  leikkasi vasemmalta keskelle ja laukoi suomalaispelaajien estely-yrityksistä huolimatta pallon vastustamattomasti ohi Niki Mäenpään.

Ottelu jatkui Ranskan hallinnassa ja he saivat luotua muutamia paikkojakin, mutta Mäenpää oli hyvällä torjuntapäällä Suomen maalilla ja piti lukemat säädyllisinä. Suomi sai ensimmäisen puoliajan aikana kaksi paikkaa, mistä olisi ollut mahdollisuus tulla tasoihin. Alexander Ring syötti Kasper Hämäläisen nokikkain maalivahti Hugo Lloriksen kanssa, mutta Lloris torjui Hämäläisen viimeistely-yrityksen. Minuuttia myöhemmin Roman Eremenko pääsi hyvään paikkaan, mutta hän aikaili ja ranskalaiten puolustus kerkesi väliin.

Suomi aloitti toisen puoliajan räväkästi ja pian Teemu Pukki pääsi loistavaan paikkaan Hämäläisen syötöstä, mutta Pukin viimeistely ei ollut kliinistä ja ranskalaiset pitivät johtonsa.

Suomi jaksoi pysyä Ranskan kyydissä ottelun 76. minuutille asti, kunnes Olivier Giroud voitti pääpallossa Petri Pasasen ja puski kohti alakulmaa. Joona Toivio yritti vielä purkaa pallon väljemmille vesille lähes maaliviivalta, mutta jatkoi pallon omaan maaliin.

Ottelun lopussa Pasanen ei saanut Riberyä kuriin rangaistusalueen rajalla ja hän pääsi syöttämään maalille, mistä Karim Benzema viimeisteli ottelun loppunumeroiksi 3-0.
Ranska – Suomi 3-0 (1-0)

8. 1-0 Franck Ribery
76. 2-0 Joona Toivio (o.m.)
87. 3-0 Karim Benzema